Duyuru

Collapse

Devamını görüntüle
See less

Hindistan Cevizi Yağı, Coconut Oil, Cocus Yağı, Doğal Mucize mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Hindistan Cevizi Yağı, Coconut Oil, Cocus Yağı, Doğal Mucize mi?



    Hindistan Cevizi Yağı, Doğal Mucize mi?​​

    Hindistan Cevizi Yağı, Coconut Oil
    Bir grup doktor Hindistan cevizi yağındaki antibakteriyel özellikleri vurgulayıp özellikle mantarsal (CANDİDA, BAĞIRSAK MANTARI) hastalıklarla mücadele edenlerin diyetlerine mutlaka eklemeleri gerektiğini savunuyor. Diyabet, kanser, böbrek, karaciğer sorunlarından tutun da Alzheimer ve Parkinson’a kadar pek çok hastalığa olumlu faydalarını savunan da var, yeterli kanıt yoktur deyip burun kıvıran da. Bir yanda bir grup Doktor Hindistan cevizi yağı ve faydalarını ve mucizesini sonuna kadar savunuyor diğer yanda başka bir grup doktor aynı yağı yüksek doymuş yağ oranı yüzünden eleştiriyor ve uzak durun diyor. Gerçek nedir peki? Hangi grubun sözüne kulak vermeliyiz? Hindistan cevizi yağı binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılmakta olan bir yağdır ve batı tıbbında da son 60 yıldır haklı yerini almaya başlamıştır. Son yıllarda yapılan pek çok araştırmalarla, Hindistan cevizi yağının hem besin olarak hem de doğal deva olarak yıldızı parlamaya başlamış ve kullanan insanların olumlu yorumları ile de desteklenmiş, çeşitli araştırmalar sayesinde de bu yıldız kolay kolay sönmeyecek gibidir. Hindistan cevizi yağının faydası ile ilgili sadece ABD’de yayınlanmış 1000’den fazla bilimsel makale var. Lurik Asit, Kaprik Asit, Kaprilik Asit, ve Orta Zincirli Trigliseridlerle ilgili ise 25,000 den fazla makale var.

    Hindistan Cevizi, Coconut;
    Hindistan cevizi yağının temel kimyası 1920 ve 1930’larda keşfedilmeye başlandı. O yıllarda yapılan araştırmalar sonucu görülmüştür ki diğer bütün yağlara kıyasla Hindistan cevizi yağı belirgin biçimde farklılıklar göstermektedir. Hindistan cevizi yağının ağırlıklı olarak orta zincirli yağ asitleri ailesine ait olduğu ve bu asitlerin Orta Zincirli Trigliserid (MCT = Medium Chain Triglycerides) formunda oldukları o yıllarda yapılan araştırmalarla da tespit edilmiştir. (MCT yağların ile ilgili daha detaylı bilgiyi bu linkten bulabilirsiniz.) 1930 ve 1940’larda ise bazı doktorlar Hindistan cevizi yağının diyete eklendiğinde pek çok besin maddesinin emilimini arttırdığını fark etmişlerdir. Bu keşiften sonra araştırmacılar bebek ve çocuklarda besin emilimi eksikliği ve beslenme bozukluklarına karşı Hindistan cevizi yağının kullanımını araştırmaya yönelmişler ve neticede Hindistan cevizi yağı bebek mamalarına kullanılabilecek en uygun yağ olarak kabul edilmiştir. Bebeklerde, diğer besinsel yağlara kıyasla Hindistan cevizi yağı daha hızlı büyüme, kilo alımı ve genel beslenme durumunda iyileşme sağlamıştır 1. Bugün hala daha Hindistan cevizi yağı bebek mamalarında standart gıda maddesi olarak kullanılmaktadır. Günümüzde hastanelerin Yoğun Bakım odalarında ya da yeni doğan mamalarında Hindistan cevizi yağı ya da MCT’ler kullanılmakta ve hastaların iyileşme zamanını kısalıp, genel besin emilimini artmaktadır.2 MCT’lerin sindirilmesindeki farklılık pek çok hastalığın tedavisine ışık tuttuğu için son derece mühimdir. Bu buluşları müteakip 1960 ve 1970’lerde yoğun araştırmalar ve klinik çalışmalar sonucu da Hindistan cevizi yağının tedavi ettiği hastalıklar listesi uzamaya devam etmiştir. Tıkanma Sarılığı-obstructive jaundice3, Kistik fibroz-cystic fibrosis4, kronik bir gastroenterit olantropical sprue5, a-beta-lipoprotenaemia6, Bağırsak lenfangiektazisi -intestinal lymphangiectasia7, Pankreas Yetmezliği, pancreatic insufficiency8, bu hastalıklardan sadece birkaçıdır, ayrıca yine bağırsak ameliyatlarını müteakip iyileşme dönemini hızlandırmakta da son derece olumlu katkısı vardır.9Hindistan cevizi Yağı kan şekerini dengelediği için diyabet vakalarında da olumlu sonuçlar vermektedir. MCT’ler insülin salgılamasını ve hassasiyetini kontrol edebildikleri için diyabetin asıl altında yatan sebepleri de tersine çevirebilmektedir.10Hindistan cevizi yağının çok güçlü anti-kanserojen özellikleri vardır. Kanserli laboratuvar hayvanları Hindistan cevizi yağı ihtiva eden diyetle beslendiklerinde kanserojen etkilerin tamamen terse döndüğü ispat edilmiştir.11Hindistan cevizi yağı alkol, bakteri, uyuşturucu ve kimyasallar gibi toksik maddelerin sebep olduğu karaciğer hastalıklarını önleyebilir, hatta tedavi edebilir.12 Yine vücuttaki, ince bağırsak, kalın bağırsak, böbrekler ve pankreas gibi diğer organlara da aynı olumlu etkileri vardır.13-15

    Hindistan Cevizi, Coconut;
    Kalp hastalıklarının neticesinde kalpte enerji yetmezliği meydana geldiği dolayısıyla oksijen ve besin tedariki iyileştiğinde de kalbin fonksiyonlarının çarpıcı ölçülerde iyileştiği ispat edilmiştir. 16 Hindistan cevizi yağının kalbe dost olması hatta terapatik özellikler taşıdığı kalp hastalıklarının en az olduğu Hindistan cevizi yiyen toplumlarda yapılan araştırmalarla da doğrulanmıştır. 17 KANSER, DİYABET, KOLİT, KARACİĞER RAHATSIZLIKLARI, SAFRA KESESİ RAHATSIZLIKLARI ve DEMANS (BUNAMA, ALZHEİMER) gibi pek çok dejeneratif hastalıklar da yine düzenli Hindistan cevizi tüketen topluluklarda en az rastlanan hastalıklardır. Tüm bunlar rastlantı mıdır yoksa düzenli olarak tükettikleri Hindistan cevizinden midir acaba? Belgelenmiş, ispat edilmiş antimikrobiyal, antioksidant, antiülseröjen, ağrı kesici, mutasyon önleyici, ateş düşürücü, iltihap önleyici gibi pek çok özelliği bulunan hindistancevizi yağının artık pek çok sağlık sorununu tedavi ettiği kabul görmüştür. 18-19Tüm bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki Hindistan cevizi yağı aslında kalbe dost, sağlıklı bir yağdır ve vücudumuzu pek çok açıdan destekleyerek daha düzgün çalışmasına yardımcı olur.

    Hindistan Cevizi Yağının araştırmalarla desteklenmiş faydaları şöyle sıralanabilir :
    1.
    Kan şekerini desteklemeye yardımcı, diyabet hastalarında önleyici ve tedavi edici
    2. Böbrek ve safra kesesi hastalıklarını önleyici ve tedavi edici
    3. Kan lipitlerini normalleştirici
    4. Alkol ve diğer toksinlerin karaciğere yaptığı hasarı önleyici
    5. İltihap önleyici, Ateş düşürücü
    6. Antiviral, antibakterel ve antifungal (CANDİDA) (özellikleri sayesinde pek çok bakteriyel hastalığı önleyici
    7. Kansere karşı mücadele edici
    8. Cildi ve saçları besleyici
    9. Sindirimi kolaylaştırıcı ve teşvik edici

    Referanslar1. Vaidya, U.V., et al. Vegetable oils fortified feeds in the nutrition of very low birthweight babies. Indian Pediatr 1992;29:1519-1527.
    2. Wang, X, et al. Enteral nutrition improves clinical outcome and shortens hospital stay after cancer surgery. J Invest Surg 2010;23:309-313.
    3. Burke, V. and Danks, D.M. Medium-chain triglyceride diet: its use in treatment of liver disease. Brit Med J 1966;2:1050-1051.
    4. Kuo, P.T. and Huang, N.N. The effect of medium chain triglyceride upon fat absorption and plasma lipid and depot fat of children with cystic fibrosis of the pancreas. J Clin Invest 1965;44:1924-1933.
    5. Cancio, M. and Menendez-Corrrada, R. Absorption of medium chain triglycerides in tropical sprue. Proc Soc Exp Biol (NY) 1964;117:182-185.
    6. Isselbacher, K.J., et al. Congenital beta-lipoprotein deficiency: an hereditary disorder involving a defect in the absorption and transport of lipids. Medicine (Baltimore) 1964;43:347-361.
    7. Holt, P.R. Dietary treatment of protein loss in intestinal lymphangiectasia. Pediatrics 1964;34:629-635.
    8. Greenberger, N.J., et al. Use of medium chain triglycerides in malabsorption. Ann Internal Med 1967;66:727-734.
    9. Zurier, R.B., et al. Use of medium-chain triglyceride in management of patients with massive resection of the small intestine. New Engl J Med 1966;274:490-493.
    10. Kono, H., et al. Dietary medium-chain triglycerides prevent chemically induced experimental colitis in rats. Transl Res 2010;155:131-141.
    11. Baba, N., et al. Enhanced thermogenesis and diminished deposition of fat in response to overfeeding with diets containing medium chain triglycerides. Am J Clin Nutr 1982;35:678-682.
    12. Zakaria, A.A., et al. Hepatoprotective activity of dried- and fermented-processed virgin coconut oil.Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine2011;2011:142739.
    13. Monserrat, A.J., et al. Protective effect of coconut oil on renal necrosis occurring in rats fed a methyl-deficient diet. Ren Fail 1995;17:525-537.
    14. Mizushima, T., et al. Prevention of hyperlipidemic acute pancreatitis during pregnancy with medium-chain triglyceride nutritional support. Int J Pancreatol1998;23:187-192.
    15. Kono, H., et al. Medium-chain triglycerides enhance secretory IgA expression in rat intestine after administration of endotoxin. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol 2004;286:G1081-G1089.
    16. Labarthe, F., et al. Medium-chain fatty acids as metabolic therapy in cardiac disease. Cardiovasc Drugs Ther 2008;22:97-106.
    17. Prior, I.A., et al. Cholesterol, coconuts, and diet of Polynesian atolls: a natural experiment: the Pukapuka and Tokelau island studies. Am J Clin Nutr 1981;34:1552-1561.
    18. Zakaria, A.A., et al. In vivo antinociceptive and anti-inflammatory activities of dried and fermented processed virgin coconut oil. Med Princ Pract 2011;20:231-236.
    19. Intahphuak, S., et al. Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil.Pharm Biol 2010;48:151-157.
    - See more at: Hindistan Cevizi Yağı “Doğal Mucize mi? | Buket Kaptan | Holistik Sağlık
    Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

  • #2



    Hindistan cevizi yağı; nemlendirme ve kırışıkları önleme özelliği ile cilt bakımında kullanıldığı gibi, zayıflama ve emziren annelerin sütünün çoğalmasına da mucizevi bir etki yaratıyor. Gelin, bu yağın nelere iyi geldiğini birlikte inceleyim...
    * Hindistan cevizi yağı için doğal bir nemlendirici diyebiliriz. Tüm vücuda ve yüze uygulanabilir. Hücrelerdeki kolajen miktarı seviyesini yükseltir ve kırışıklıkların oluşmasını engeller.
    * Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'ni içerir. Trans yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir ve metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo verimi hızlanır. Zayıflamak için kullanıldığında günde 2 yemek kaşığı tüketmeniz yeterli olacaktır.

    * Hindistan cevizi yağı; anti-bakteriyel bir özelliğe sahiptir ve mantar oluşumunu da engeller. Bir parça karbonatla karıştıracağınız hindistancevizi yağıyla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu ayda 1 kez uygulayın ve gerekirse diş hekiminize de danışın.
    * Vücudu nemlendiren Hindistan cevizi yağı, saçlara da çok iyi geliyor. Saça nem, parlaklık ve yumuşaklık kazandıran Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla saçlarınızı durulayın.
    * Emziren bir anneyseniz, anne sütünün bebeğin gelişiminde ne kadar önemli olduğunu da biliyorsunuzdur. Hindistan ceviz yağı, içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde anne sütünün artmasına yardımda bulunuyor.
    * Hindistan cevizi yağı için doğal bir deodorant diyebilir. Bu yağın içerisinde bulunan laurik asitler, kötü kokuların oluşumuna engel oluyor.
    * Hindistan cevizi yağı güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling ( vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabileceğiniz bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını ve tozşekeri karıştırın. Ardından vücudunuza sürün ve ılık suyla durulayın.
    Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

    Yorum yap


    • #3
      Ibadan, Nijerya'da Candida türleri üzerinde hindistancevizi yağının in vitro antimikrobiyal özellikleri.

      Ogbolu DO 1 , Oni AA , Daini OA , Oloko AP .

      Antimikrobiyal direncin ortaya çıkması, mantar öldürücü etkilere sahip daha az sayıda antifungal ajanın mevcudiyeti ile birleştiğinde, bu çalışmayı çevremizdeki Candida türlerini karakterize etmeye ve bu tür antifungal bir ajan olarak virgin hindistan cevizi yağının bu türler üzerindeki etkinliğini belirlemeye yönlendirmiştir. 2004'te, 52 üniversite Candida türü izolatı, Ibadan, Nijerya'daki Üniversite Üniversite Hastanesi, Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'na gönderilen klinik örneklerden elde edildi. Bakir hindistancevizi yağı ve flukonazole duyarlılıkları agar-well difüzyon tekniği kullanılarak incelenmiştir. Candida albicans klinik örneklerden en yaygın izolattı (17); diğerleri Candida glabrata (dokuz), Candida tropicalis (yedi), Candida parapsilosis (yedi), Candida stellatoidea (altı) ve Candida krusei (altı) idi. C. albicans, hindistancevizi yağına (% 100), minimum inhibe edici konsantrasyona (MIC)% 25 (1: 4 dilüsyon) duyarlılık gösterirken, flukonazol, 64 mikrog / mL'lik bir MIC'de% 100 duyarlılığa sahipti (1: 2 dilüsyon). ). C. krusei,% 100 MIC (seyreltilmemiş) ile hindistancevizi yağına karşı en yüksek direnci gösterirken, flukonazolün> 128 mikrog / mL'lik bir MIC'si vardır. Hindistan cevizi yağının flukonazol ile karşılaştırıldığında% 100 konsantrasyonda Candida türlerine karşı aktif olduğu dikkat çekicidir. Ortaya çıkan ilaca dirençli Candida türleri göz önüne alındığında, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır. flukonazolün> 128 mikrog / mL'lik bir MİK değeri varken. Hindistan cevizi yağının flukonazol ile karşılaştırıldığında% 100 konsantrasyonda Candida türlerine karşı aktif olduğu dikkat çekicidir. Ortaya çıkan ilaca dirençli Candida türleri göz önüne alındığında, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır. flukonazolün> 128 mikrog / mL'lik bir MİK değeri varken. Hindistan cevizi yağının flukonazol ile karşılaştırıldığında% 100 konsantrasyonda Candida türlerine karşı aktif olduğu dikkat çekicidir. Ortaya çıkan ilaca dirençli Candida türleri göz önüne alındığında, mantar enfeksiyonlarının tedavisinde hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17651080





      Gurmar ile Diyabet Tedavisi, Diyabet Hastalarına Cocos Yağı, Diyabet Hastalarına Hindistan Cevizi Yağı, Cocos Yağı, Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır, Cocos Yağı Doğal Antibiyotik,
      Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

      Yorum yap


      • #4



        Cocos Yağı, Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır, Laurik Asit, Cocos Yağı Doğal Antibiyotik, Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır, Hindistan Cevizi Yağı Alzheimer Hastalığına Etkili, Hindistan Cevizi Yağı Doğal Antibiyotik, Cocos Forte,
        Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

        Yorum yap


        • #5



          Şeker Hastalığına Bitkisel Destek, Hindistan Cevizi Yağı Diyabet Hastaları için İdeal

          Gurmar ile Diyabet Tedavisi, Diyabet Hastalarına Cocos Yağı, Diyabet Hastalarına Hindistan Cevizi Yağı, Cocos Yağı, Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır, Cocos Yağı Doğal Antibiyotik,
          Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

          Yorum yap


          • #6



            Hindistan Cevizi Yağı, Cocos Yağı ile Tedavi, Hindistan Cevizi Yağı Doğal Antibiyotik, Laurik Asit Mikrop Öldürücüdür, Alzheimer Hastalığına Hindistan Cevizi Yağı, Cilt için Cocos Yağı, Saç Bakımı için Cocos Yağı, Survivor Oyuncuları Cocos ile Sağlıklı, Cocos Yağı Doğal Antibiyotik, Cocos Suyu Protein, Vitamin ve Mineral Bakımından Çok çok Zengindir, Hindistan Cevizi Suyu Protein, Vitamin ve Mineral Bakımından Çok çok Zengindir.
            Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

            Yorum yap


            • #7


              Hindistan Cevizi Yağı, Cocos Yağı ile Tedavi, Hindistan Cevizi Yağı Doğal Antibiyotik, Laurik Asit Mikrop Öldürücüdür, Alzheimer Hastalığına Hindistan Cevizi Yağı, Cilt için Cocos Yağı, Saç Bakımı için Cocos Yağı, Survivor Oyuncuları Cocos ile Sağlıklı, Cocos Yağı Doğal Antibiyotik, Cocos Suyu Protein, Vitamin ve Mineral Bakımından Çok çok Zengindir, Hindistan Cevizi Suyu Protein, Vitamin ve Mineral Bakımından Çok çok Zengindir.

              Hindistancevizi yağı
              Son yıllarda, hindistancevizi ve özellikle hindistancevizi yağının popülaritesi, sağlık açısından sağlık yararları nedeniyle artmıştır. Hindistan cevizi yağı eğilimini körükleyen ünlü cirolar, GÖBEK YAĞINI ERİTİĞİ, KALBİ GÜÇLENDİRİĞİ, DEMANS ve ALZHEİMER HASTALIĞINA İYİ GELDİĞİ, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRDİĞİNİ iddia etti. Bir araştırma, Amerikalıların %72'sinin hindistancevizi yağını “sağlıklı” olarak değerlendirdiğini, ancak beslenme uzmanlarının sadece %37'sinin kabul ettiğini buldu. [1] Hindistancevizi yağı, ketojenikve Paleo diyetleri dahil olmak üzere birçok trend diyetinde popülerdir .
              Bitki bazlı gıdalar için tüketici talebi arttıkça, hindistancevizi yağı, hafif bir hindistancevizi aromasıyla zengin tadı için popüler bir yağ tercihi haline gelmiştir.
              Zengin
              Hindistan cevizi yağ ı %100 yağdır, %80-90'ı doymuş yağdır . Bu soğuk veya oda sıcaklıklarında sağlam bir doku verir. Yağ, yağ asidi adı verilen daha küçük moleküllerden oluşur ve hindistancevizi yağında birkaç tür doymuş yağ asidi vardır. Baskın tür laurik asittir (%47), miristik ve palmitik asitler daha az miktarda bulunur ve bu da zararlı LDL seviyelerini yükseltmeye yönelik araştırmalarda gösterilmiştir. Ayrıca eser miktarlarda bulunur, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlardır .
              Hindistan cevizi yağı kolesterol içermez, lif içermez ve sadece vitamin, mineral ve bitki sterol izleri içerir. Bitki sterolleri kan kolesterolünü taklit eden kimyasal bir yapıya sahiptir ve vücuttaki kolesterol emilimini engellemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, birkaç yemek kaşığı hindistancevizi yağı içinde bulunan miktar yararlı bir etki oluşturmak için çok küçüktür.
              Hindistan Cevizi Yağı ve Sağlık
              Hindistan cevizi yağı için yapılan sağlık taleplerinin çoğu, süpermarket raflarında en fazla kullanılan ticari hindistancevizi yağı değil, %100 orta zincirli trigliseritlerden (MCT) yapılmış özel bir hindistancevizi yağı formülasyonu kullanan araştırmaya atıfta bulunmaktadır. MCT'ler diğer yağlardan daha kısa bir kimyasal yapıya sahiptir ve bu yüzden vücut tarafından hızla emilir ve kullanılır. Sindirimden sonra, MCT'ler karaciğerde derhal enerji için kullanıldıkları yere giderler. Teori, bu hızla emilen formun tokluğu arttırdığı ve yağ depolanmasını önlediğidir. Hindistan cevizi yağı çoğunlukla bir MCT olmayan lorik asit içerir. Laurik asit daha yavaş emilir ve diğer uzun zincirli yağ asitleri gibi metabolize edilir. Bu nedenle, laurik asit dışındaki orta zincirli trigliseritler içeren özel olarak oluşturulmuş bir MCT hindistancevizi yağından bildirilen sağlık yararları, doğrudan ticari hindistancevizi yağlarına uygulanamaz. [2]

              Her ne kadar epidemiyolojik çalışmalar, hindistancevizi kendi ana diyetlerinin bir parçası olarak (örneğin Hindistan, Filipinler, Polinezyası) içeren insan gruplarının düşük kardiyovasküler hastalık oranlarına sahip olduğunu bulsa da, diyet ve diğer birçok özelliğin açıklayıcı olabileceğini belirtmek önemlidir. Ayrıca, yedikleri hindistan cevizi türü tipik bir Batı diyetinde kullanılandan farklıdır. Bu gruplar işlenmiş hindistancevizi yağını değil, hindistancevizi eti veya preslenmiş hindistancevizi kreması olarak hindistancevizinin tamamını, lif bakımından zengin ve işlenmiş ve şekerli yiyeceklerin az olduğu yerli gıda diyetiyle birlikte tüketir. [2]
              • Hindistan cevizi ürünlerinin (yağ, süt, et veya krem) kullanımı ile ilgili bir literatür taraması 21 gözlemsel ve klinik çalışmayı içermektedir. [2]
                • Epidemiyolojik çalışmalar Samoa, Filipinler, Yeni Zelanda ve Yeni Gine'den gelen insanları geleneksel diyetlerinin bir parçası olarak tüm hindistancevizi tüketen gözlemledi. Genel olarak diyetleri benzerdi: hindistancevizi eti ve sütü, taze meyveler, sebzeler ve balık. Araştırmalar, daha fazla hindistancevizi yağı yiyenlerin, faydalı HDL kolesterol seviyelerini arttırdığını, aynı zamanda toplam kolesterol ve trigliseritleri arttırdığını buldu.
                • Bir hindistancevizi yağı diyetinin bir müdahalesiyle 5-8 hafta süren, sekiz 9-83 katılımcı ile sekiz küçük kısa süreli klinik çalışma incelenmiştir. Bir tereyağı veya doymamış yağ (zeytin veya aspir yağı) diyetiyle karşılaştırıldığında, hindistancevizi yağı toplam kolesterol, HDL ve zararlı LDL seviyelerini doymamış yağlardan daha fazla arttırdı, fakat tereyağdan fazla değil. Hindistancevizi yağının da toplam ve LDL kolesterolü, sığır yağı ve hurma yağı gibi diğer doymuş yağlardan daha yüksek veya benzer bir seviyeye yükselttiği bulunmuştur.
                • Yazarlar, hindistancevizi yağının, zararlı LDL de dahil olmak üzere kan kolesterolünü arttırma üzerindeki etkileri ve bazı durumlarda trigliseritleri ve kolesterolü arttırıcı etkilerinin diğer doymuş yağlarla karşılaştırılabilir olması nedeniyle, yağın kalp-sağlıklı bir gıda olarak görülmemesi gerektiği ve diyette sınırlı olun.
              • Amerikan Kalp Birliği (AHA) , 2017 yılında doymuş yağların (hindistancevizi ve diğer tropik yağlar dahil) doymamış yağlar ile değiştirilmesi konusunda bilimsel bir bildiri yayınladı . Kontrollü yedi denemeye dayanarak, hindistancevizi yağı zararlı LDL kolesterol seviyelerini yükselttiği tespit edildi. AHA, hindistancevizi yağı kullanımına karşı tavsiyede bulundu ve tüm doymuş yağların sınırlandırılmasını önerdi. Kalp hastalığı olan ya da kalp hastalığı olanlar için, doymuş yağdan toplam kalorinin% 6'sından fazlasını veya 2000 kalorili bir diyete dayanarak yaklaşık 13 gram tavsiye etmiyorlar. Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı yaklaşık 12 gram doymuş yağda bu sınıra yaklaştı. [3]
              • Hindistancevizi yağı diğer yağ kaynaklarından olduğu kadar kalori ve toplam yağ içerir, yemek kaşığı başına yaklaşık 120 kalori ve 14 gram yağ içerir. Hindistancevizi yağı eşsiz bir tada sahiptir ve sağlıklı bir beslenme düzeni bağlamında, pişirme ve pişirmede diğer yağlara periyodik olarak alternatif olarak az miktarda kullanılır .
              Satın Alma ve Depolama
              Hindistan cevizi yağı, taze hindistan cevizi eti veya kurutulmuş hindistan cevizi eti kopra olarak basılarak yapılır. Virgin hindistancevizi yağı taze et kullanırken, rafine hindistancevizi yağı tipik olarak kopra kullanır. Zeytinyağının aksine “sızma” ve “sızma” terimleri hindistancevizi yağıyla düzenlenmez. Bu terimlerle etiketlenmiş ürünlerde fark yoktur.

              Bakire veya Ekstra Bakire (değiştirilebilir terimler): “Kuru” bir yöntem kullanıyorsanız, olgun hindistancevizinin taze hindistancevizi eti az miktarda ısı ile hızlı bir şekilde kurutulur ve ardından yağı çıkarmak için bir makine ile preslenir. “Islak” bir yöntem kullanılıyorsa, makine süt ve yağ elde etmek için taze hindistancevizi etine basar. Süt, fermantasyon, enzimler veya santrifüj makineleriyle yağdan ayrılır. Elde edilen yağ, hızlı sote yapmak veya pişirmek için kullanılabilen ancak kızartma gibi çok yüksek sıcaklıklar için uygun olmayan yaklaşık 176 ℃ duman noktasına sahiptir. Ayrıca hindistancevizi yağı etiketlerinde aşağıdaki terimleri de görebilirsiniz:

              Expeller-preslenmiş - Bir makine sık sık buhar veya ısı kullanımıyla yağı hindistan cevizi etinden bastırır.

              Soğuk preslenmiş - Yağ, ısı kullanılmadan preslenir. Sıcaklık 49℃ altında kalır; Bunun daha fazla besin tutmaya yardımcı olduğuna inanılıyor.

              Rafine : Kopra, yağı serbest bırakmak için makineye bastırılır. Yağ daha sonra yağı buharlaştırmak için buharlaştırılır veya ısıtılır ve safsızlıkları ve kalan bakterileri gidermek için killerden süzülerek "ağartılır". Bazen, kopradan yağ çıkarmak için heksan gibi kimyasal çözücüler kullanılabilir. Elde edilen yağ, yaklaşık 204-232℃ daha yüksek bir duman noktasına sahiptir ve tatsız ve kokusuzdur.

              Kısmen Hidrojene : Hindistancevizi yağındaki az miktarda doymamış yağ, raf ömrünü uzatmak ve katı yapısını ılık sıcaklıklarda tutmak için hidrojenlenir veya kısmen hidrojenlenir. Bu işlem kaçınılması gereken trans yağları oluşturur.
              Hindistan cevizi yağını serin ve karanlık bir yerde kapalı bir kapta veya buzdolabında saklayın. Raf ömrü işleme türüne ve nasıl depolandığına bağlı olarak değişecektir. Rafine hindistancevizi yağı genellikle birkaç ay sürer, oysa bakire hindistancevizi yağı, ısıdan ve ışıktan uygun şekilde saklanırsa 2-3 yıl sürebilir. Bozulma belirtileri arasında küf, sarı renk tonu veya “kapalı” koku veya tatlar bulunur.
              Yapmak
              Hindistan cevizi yağının erime noktası 25 ℃. Yağ çok sıcak bir günde sıvılaşırsa, kullanmadan önce iyice karıştırın.
              • Hindistan cevizi yağı yerine tereyağı veya sebze kısaltması kullanıldığında, daha yüksek oranda katı yağ oranı nedeniyle tarifte listelenen tereyağı miktarından %25 daha az hindistan cevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi aroması istemiyorsanız rafine hindistan cevizi yağı kullanın.
              • Sebzeyi bir çorba kaşığı sote edilmiş hindistancevizi yağı ile lezzetlendirmek için.
              • Lezzeti arttırmak için sos ve körilere bir çorba kaşığı virgin hindistan cevizi yağı ekleyin.
              Biliyor musun?
              • Filipinler, dünyanın en büyük hindistan cevizi yağı üreticisidir. Endonezya ve Hindistan bir sonraki en büyük üreticilerdir. Filipinler, Avrupa Birliği, ABD ve Hindistan, hindistancevizi yağının en büyük tüketicileridir.
              • Hindistan cevizi yağı cilt ve saçlar için etkili bir nemlendiricidir. Az miktarda kullanarak, doğrudan cilde nazikçe masaj yapın. Kuru veya kıvırcık saçlar için, saç miline küçük bir miktar uygulayın ve istenen süre (birkaç dakikadan bir dakikaya kadar) bekletin ve sonra yıkayın.
              Referanslar
              1. Quealy, K. ve Sanger-Katz, M. Suşi 'Sağlıklı' mı? Granola'dan ne haber? Amerikalılar ve Diyetisyenlerin Anlaşamadığı Yer. New York Times . 5 Temmuz 2016
              2. Eyres L, Eyres MF, Chisholm A, Kahverengi RC. Hindistan cevizi yağı tüketimi ve insanlarda kardiyovasküler risk faktörleri. Beslenme değerlendirmeleri . 2016 1 Nisan; 74 (4): 267-80.
              3. Çuvallar FM, Lichtenstein AH, Wu JH, Appel LJ, Oluşturan MA, Kris-Etherton PM, Miller M, Rimm EB, Rudel LL, Robinson JG, Taş NJ. Diyetsel yağlar ve kardiyovasküler hastalıklar: Amerikan Kalp Birliği'nin başkanlık danışmanlığı. Sirkülasyon . 2017 Ocak 1: CIR-0000000000000510.
              Konu maturidi tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/692-maturidi Saat 03 Ocak 2019, 16:52 ) değiştirilmiştir.

              Yorum yap


              • #8
                İşte Hindistan cevizi yağının bilmediğiniz 15 faydası…
                Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'ni içerir. Trans yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir ve metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo verimi hızlanı Bildiğiniz ve denediğiniz en etkili makyaj temizleyicileri kadar etkilidir. Hatta en dayanıklı su geçirmez maskaranın bile Hindistan cevizi yağı karşısında hiçbir şansı yok. Bir parça pamuğa bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını dökün,cildinize uygulayın ve 10 -15 dakika bekletin.Makyajın eriyip gittiğini göreceksiniz. Hindistan cevizi yağı için doğal bir deodorant diyebilir. Bu yağın içerisinde bulunan laurik asitler, kötü kokuların oluşumuna engel oluyor. Hindistan cevizi yağı antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını bir bardak su ile seyreltin ve gargara yapın. Ağzınızın çok ferah koktuğunu hissedeceksiniz. Aynı zamanda ağızdaki zararlı bakteriler yok etmeye yardımcı da olacaktır. Hindistan cevizi yağı; anti-bakteriyel bir özelliğe sahiptir ve mantar oluşumunu da engeller. Bir parça karbonatla karıştıracağınız hindistancevizi yağıyla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu ayda 1 kez uygulayın ve gerekirse diş hekiminize de danışın. Göz bakımı için fazladan para harcamanıza gerek yok! Her gece yatmadan 30 dakika önce,parmak uçlarınızla Hindistan cevizi yağını göz altlarınıza masaj yaparak uygulayın.Göz altı torbalarının ve ince çizgilerin onarılmasında Hindistan cevizi yağı etkili bir seçenektir. Eğer beden temizliği için jilet kullanıyorsanız,traş sonrası tahriş ve cilt kuruluğunu önlemek için Hindistan cevizi yağı kullanın.Traş köpüğü veya kullandığınız köpürtücünün içine de ekleyebilirsiniz,tek başına da kullanabilirsiniz. Özellikle hamile kadınların evde bir kavanoz Hindistan cevizi yağıbulundurmasında fayda var. Oluşacak çatlakların derecesinin azalmasında,görüntünün düzelmesinde Hindistan cevizi yağının katkısı olacaktır. Vücudu nemlendiren Hindistan cevizi yağı, saçlara da çok iyi geliyor. Saça nem, parlaklık ve yumuşaklık kazandıran Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla saçlarınızı durulayın. Hindistan cevizi yağı güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling ( vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabileceğiniz bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını ve tozşekeri karıştırın. Ardından vücudunuza sürün ve ılık suyla durulayın. Emziren bir anneyseniz, anne sütünün bebeğin gelişiminde ne kadar önemli olduğunu da biliyorsunuzdur. Hindistan ceviz yağı, içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde anne sütünün artmasına yardımda bulunuyor. Tırnaklarınız zayıfsa ve hemen kırılıyorsa,her gece yatmadan önce hindistan cevizi yağı ile masaj yapın.Hem tırnaklarınızın hem de tırnak çevresindeki derinin güçlendiğini fark edeceksiniz. Kadınların en büyük sorunudur,makyaj fırçası temizliği...Hindistan cevizi yağıbu soruna da çare oluyor.Tek yapmanız gereken ayda bir kez,anti bakteriyel bir sabunun içine bir çay kaşığı Hindistancevizi yağı karıştırıp,fırçalarınızı temizlemek!Ne kadar kolay temizlendiğini görünce siz de çok şaşıracaksınız! Doğal Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında yarı katı hale gelir.Bu haliyle ideal bir dudak balmıdır.Dışarı çıkmadan önce bu kıvamdaki Hindistan cevizi yağını dudaklarınıza sürün ve dışarı öyle çıkın.Olumsuz çevresel koşullarda nasıl bir dudak koruması sağladığını göreceksiniz.Dudaklarınız çatlamayacak. Masaj için yarım su bardağı Hindistan cevizi yağının içine bir iki damla lavanta yağı veya nane özü ekleyin.Bu karışımla yaptıracağınız masaj,bedeninizin daha da rahatlamasını sağlayacaktır. Böcek ve sinek ısırığı,zorlama nedeniyle oluşan kas ağrıları hindistan cevizi yağı uygulayarak hafifletilebilir.


                Konu maturidi tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/692-maturidi Saat 03 Ocak 2019, 16:53 ) değiştirilmiştir.

                Yorum yap


                • #9
                  Hindistan Cevizi Yağının 77 Farklı Kullanım Alanı



                  Doğal beslenme, temiz yaşam, uzun ömür meraklıları olarak her besinin, ürünün en doğalını, en faydalısını bulup tüketmek, kullanmak istiyoruz. İşte hal böyle olunca da “gezegenin en sağlıklı ve en çok yönlü yağı” olarak tanımlanan hindistan cevizi yağını da daha yakından tanıyalım. Elbette ki, ülkemizde hindistan cevizi yağını pişirme yağı olarak kullananların sayısı çok da fazla değil, ancak yararlarını öğrenince siz bu yağı mutfağınızın, banyonuzun, evinizin baş köşesine koyacaksınız. Zira hindistan cevizi yağının tüm yaşamımıza faydalı olduğuna dair 1500’den fazla bilimsel çalışma bulunuyor. aysetolgaiyiyasam.com adresinde yayınlanan hindistan cevizinin hayatımıza kattığı faydaların bazılarını sıralayalım..


                  ​Hindistan Cevizinin İnsan Sağlığına Faydaları
                  • Tüm hormonların salgılanma düzeyini dengeler.
                  • Vücudun her alanında oluşan mantarı yok eder.
                  • Sindirim sisteminin fonksiyonlarını destekler.
                  • Cildin doğal nemini korumasına yardım eder.
                  • Selülit oluşumunu önler, var olanların görünümünü azaltır.
                  • Ciltte kırışık oluşumunu önler, cilt lekelerinin görünümünü azaltır.
                  • İnsülin salınımını düzenler, kan şekerini dengeler.
                  • Enerjiyi yükseltir.
                  • Beyin fonksiyonlarını, hafızayı destekler ve Alzheimer'ı önler.
                  • Kolesterol değerlerini dengeler.
                  • Kalp ve damar sağlığını korur.
                  • Vücuttaki fazla yağın daha kolay yakılmasını sağlar.

                  ​Hindistan Cevizi Yağının Gıda Olarak Kullanımı
                  1. Yüksek ısıda pişirmeye (Sauteing and Frying) dayanıklıdır.
                  2. Tostunuzu yağlayın.
                  3. Enerjinizi doğal olarak yükseltir.
                  4. Kahveniz için eşsiz bir kremadır.
                  5. Çikolatalı hindistancevizi yağlı fondü olur.
                  6. Smoothielerin lezzetini artırın.
                  7. Mısırlarınızı daha sağlıklı şekilde patlatın.
                  8. Omletiniz tavaya yapışmasın.
                  9. Omletiniz tavaya yapışmasın.
                  10. Fırında pişirilmiş patatesleri lezzetlendirin.
                  11. Sağlıksız pişirme yağlarını terk edin.
                  12. Ev yapımı sağlıklı granola yapın.
                  13. Spor içeceğinizi daha sağlıklı hale getirin.
                  14. En doğal boğaz pastilini evinizde hazırlayın.
                  15. Yumurtaların ömrünü uzatın.
                  16. Doğal cilt nemlendiricisi olarak kullanın.
                  17. Kırışıklıkları azaltır.
                  18. Doğal makyaj temizleyicisidir.
                  19. Duş sonrasında cildi nemlendirir.
                  20. Epsom tuzu ile bir araya gelince banyolarınız şifa verir.
                  21. Ev yapımı diş macununuz olsun.
                  22. Dudak balsamınızı kendiniz hazırlayın.
                  23. Doğal renkli dudak parlatıcı veya ruj hazırlayın.
                  24. Vajinal nemlendiricinizi hazırlayın.
                  25. Doğal ağız temizleyicisidir.
                  26. Diş eti çekilmelerini önler.
                  27. Doğal deodorant olarak kullanın.
                  28. Nazik bir yüz yıkama jelidir.
                  29. Çok etkili bir yara kremidir.
                  30. Selülit kremi hazırlayın.
                  31. Tıraş sonrası için yatıştırıcı krem olarak kullanın.
                  32. Güneş koruyucu krem olarak kullanın.
                  33. Doğal bir masaj yağıdır.
                  34. Böcekleri, sinekleri kaçırır.
                  35. Anti-mantar kremdir.
                  36. Boğaz üşütmesi tedavisinde kullanın.
                  37. Tırnak mantarını yok eder.
                  38. Çatlamış topuklar için yatıştırıcı ayak kremidir.
                  39. Saç bakım ve koruma losyonu olur.
                  40. Sülfatsız şampuan olarak kullanın.
                  41. Doğal saç kremidir.
                  42. Kepeği önler ve tedavi eder.
                  43. Çocuklarda saç dökülmesi sorununu çözer.
                  44. Ev yapımı peeling etkisi yaratır.
                  45. Elmacık kemiklerinizi vurgulayın.
                  46. Makyaj fırçanızı temizleyin.
                  47. Saç fırçası temizleyicisi olarak kullanın.
                  48. Bebeklerde pişik önleyici krem olarak kullanılır.
                  49. Saç şekillendiriciniz olsun.
                  50. Nefes yollarınızı doğal bir ürünle açın.
                  51. Cilt çatlaklarını azaltır.

                  Hindistan Cevizi Yağının Evde Kullanımı

                  52. Ev yapımı mumlar için taşıyıcı yağ olarak kullanın.
                  53. Sıkışan bir bisiklet zinciri ya da fermuarı kolaylıkla açın.
                  54. Saçlara, mobilyalara yapışan bir sakızı kolayca çıkarın.
                  55. Toz oluşmasını önleyin.
                  56. Ayakkabılarınızı parlatın.
                  57. Çamaşır deterjanı olarak kullanın.
                  58. Mobilyalarınızı cilalayın.
                  59. Paslanmayı önleyin.
                  60. Ev yapımı el yıkama sabunu yapın.

                  ​Hindistan Cevizi Yağının İlaç Olarak Kullanımı


                  61. Karaciğer ve böbrekleri temizleyin, koruyun.
                  62. Bağışıklık sistemini güçlendirin.
                  63.Kemik kaybını, kemik erimesini ve osteoporoz riskini önleyin.
                  64. Alzheimer tedavisine yardım eder ve beyin sağlığını korur.
                  65. Kaliteli bir uyku için yardımcı olur.
                  66. Akne ile savaşır.
                  67. Kanserden korunun ve kanserle savaşın.
                  68. Mantarı yok edin.
                  69. Fazla yağlarınızı yakın.
                  70. Hormon seviyenizi dengeleyin.
                  71. Sindirim sisteminizi destekleyin.
                  72. Kan şekeri seviyesini dengeleyin ve diyabeti önleyin.
                  73. Egzama ve sedef hastalıklarınızı tedavi edin.
                  74. Kolesterolünüzü dengeleyin.
                  75. Kabızlıktan kurtulun.
                  76. Kalp hastalıklarından korur.
                  77. Evcil hayvanlarınıza hindistancevizi yağı ile bakın.

                  Yorum yap


                  • #10
                    Hindistan cevizi yağının mucizevi faydaları

                    Alternatif tıbbın en mucizevi ürünlerinden hindistan cevizi yağı ile tanışın... İşte Hindistan cevizi yağının faydaları...

                    Hindistan cevizi yağının cilt bakımından, saç bakımına, yemeklerde kullanmaya ve yağ yakmaya kadar pek çok alanda kullanımı mümkündür. Hindistan cevizi yağı yüzünüz için hem nemlendirici hem temizleyici hem de leke giderici özelliğe sahiptir.

                    Hindistan cevizi yağı nedir?

                    Tropik bölgelerde yetişen hindistan cevizi meyvesinin beyaz bölümünün kurutulması ve soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilen bir yağdır.

                    Hindistancevizi yağının içeriğinde çok yüksek oranda doymuş yağ içerdiğini söylüyor. Uzun zamandır kötü bir şöhrete sahip olan doymuş yağın aslında sanıldığı gibi zararlı değil doğru kullanımı ile vücuda fayda sağlayacağını belirtiyor.

                    Hindistan cevizi yağının nasıl kullanılacağını şöyle anlatıyor; “Hindistan cevizi yağı bütün ciltlere uygundur, kuru veya yağlı ciltler için hem ferahlık verir hem kırışıklığınızı önler. Çok yeni bir özelliğini bulduk. Ester reaksiyonu verir, bu da demektir ki cildinize sürdüğünüz zaman eğer cilt lekeleriniz yeni yeni çıkmış ise Hindistan cevizi yağı kullanın. Lentigolar için ama ileri yaşta oturmuş bir lentigo varsa kahverengine dönük ise bunun için üç dört ay Hindistan cevizi yağını kullanın, krem gibi.

                    Hindistan cevizinin buruna gelen o güzel kokusu esterdir. Hindistan cevizi yağı bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor. Ancak ölçüsünde kullanmaya dikkat etmek gerekiyor.“

                    Hindistan Cevizi Yağının Saymakla Bitmeyecek Faydaları:

                    Kilo vermede etkendir: Laurik ve miristik asit benzeri doymuş yağlar içeren Hindistan cevizi yağı karaciğer tarafından işlenir ve hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Vücuda sağladığı enerjinin yanı sıran makul ölçülerde tüketildiği takdirde metabolizmayı harekete geçirerek kilo vermeye yardımcı olur.Hastalıklara karşı tam bir kalkandır: İdrar yolu enfeksiyonlarına, diş eti hastalıklarına ve apselere neden olan bakterileri ve mantarları öldürür. Grip, HIV, Tifo ve diğer enfeksiyonlu hastalıklara neden olan virüslerle savaşır. Bağırsaklardaki parazitleri engeller ve bağırsak hareketlerini düzenler. Diğer bağırsak hastalıkları olan, ülser, kolit, huzursuz bağırsak ve chron gibi hastalıkların etkisini azaltır. Reflüye iyi gelir ve atakları yatıştırır. Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterolü yükseltir.

                    Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı hindistancevizi yağı, grip, bronşit ve akne oluşumu engellediği gibi yaşlanmayı da geciktirir.

                    Kulak ağrısına iyi gelir: Hindistancevizi yağı, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıldığı vakit kulak ağrısını yatıştırır.

                    Tam bir cilt bakım ürünüdür: Cildi korur ve enfeksiyonları iyileştirir. Göz altı şişliklerini alır. Cildi sıkılaştırır ve kırışıklığı önler. Cildi nemlendirir ve yumuşatır. Cilt yağını dengeler ve akne, sivilce oluşumunu engeller. Dudak bakımında da etkindir.

                    Saç bakım kremi olarak kullanılır: Hindistancevizi yağı saçı nemlendirirken yağlı bir görünüm bırakmaz, hem maske hem de krem gibi kullanılabilen yağ saça çok güzel bir koku verir.

                    Varis oluşumunu engeller: Hindistancevizi yağı varis belirtileri başladığı anda uygulanırsa varisi hafifletir.

                    Egzamayı hafifletir: Egzama bulunan bölgeye sürüldüğü takdirde kızarıklığı ve tahrişi alır.

                    Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?

                    Antik Ayurveda Tekniği “Oil Pulling” Detoksu:

                    Hindistan cevizi yağının en zor kullanımından biri olan Oil Puilling vücutta detoks etkisi yaratır, dişleri beyazlatır, uykusuzluğu giderir, eklem ağrılarına, migrene iyi gelir. Oil Puilling bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağının ağızda 20 dakika çiğnenmesidir.

                    Makyaj Temizleyici Olarak Kullanılır:

                    Saf Hindistan cevizi yağı pek çok kimyasalları bünyesinde barındıran kozmetik temizleyicilere karşık doğal ve iyi bir alternatiftir. Bir parça pamuğa alınan Hindistan cevizi yağıyla temizleyin ve suyla arıtın.

                    Cilt Bakımı için:

                    Az bir miktarı bile yeterli olan yağ ile yüzünüz dahi tüm vücudunuzu nemlendirebilirsiniz. Ya da maske uygulaması için, bir miktar sürüp 10 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.
                    Aynı zamanda peeling için de kullanabilirsiniz. Bunun için bir yemek kaşığı Hindistan cevizi ile bir yemek kaşığı toz şekeri karıştırın ve yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Cildinizin pürüzsüzlüğünü fark edeceksiniz.

                    Saç Bakımı için:

                    Saçlarınızı şampuanla yıkadıktan sonra ceviz büyüklüğünde hindistancevizi yağı alın ve elinizde ovalayın. Sıvılaşan Hindistan cevizi yağını saçlarınızın ucuna ve diplerine iyice sürün. En az 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Saçlarınızdaki yumuşaklığa ve kokuya bayılacaksınız.

                    Dişleri Beyazlatmak için:

                    Hindistan cevizi yağını soda ile karıştırın ve diş fırçanıza bu karışımdan biraz sürün. Ağız içiniz bakteriden arınırken, dişleriniz de beyazlayacaktır.

                    Doğal Deodorant:

                    Koltukaltlarınıza ve ayaklarınıza doğal bir deodorant olarak çok az bir miktar Hindistan cevizini sürün ve işi ferah kokusuna bırakın.

                    Tırnak Bakımında:

                    El ve tırnak bakımı için bir miktar Hindistancevizi yağını alın ve ellerinizde ovun. Eller ve tırnaklar yumuşarken aynı zamanda parlayacak.

                    Bebeklerin Korkulu Rüyası Pişiklerde:

                    Pişikli bölgeye biraz sürüp bezleyebilirsiniz. Ancak bebeklerde sıklıkla görülen alerjik durumlara dikkat edin.

                    Güneş Yanıklarını Hafifletir:

                    Bir miktar Hindistan cevizi yağı iyileştirici özelliği ile güneş yanıklarını hafifletir ve soyulmasını engeller.

                    Hindistan Cevizi Yağı ve Sirke İle…

                    Hindistan cevizi yağına ve elma sirkesi ile beraber saç bitlerinizden kurtulabilirsiniz. Saçı elma sirkesi ile güzelce ıslatın, yıkamayarak kurumasına izin verin. Sirke kuruduktan sonra, saça bolca hindistan cevizi yağı uygulayın ve bu şekilde bekletin. Daha sonra şampuanla yıkayın.

                    Bebekler diş çıkartırken…

                    Bebeklerin kâbusu olan diş çıkarma esnasında diş etlerine çok az miktar sürdüğünüz hindistan cevizi onu rahatlatacaktır.

                    Böcek ısırıkları ve şişliklere sürün:

                    Sinek ve diğer böcek ısırıklarına bir miktar sürerseniz bu şişliği ve kaşıntıyı alacaktır. Ayrıca egzamalı bir teniniz varsa Hindistan cevizi yağı ile kızarıklığı ve kaşıntının önüne geçebilirsiniz.

                    Kesik ve yaralarda:

                    Ufak yara ve kesiklere uygulanan hindistan cevizi yağı yaranın süratle iyileşmesini sağlayacaktır.

                    Yemeklerde kullanın:

                    Hindistan cevizi yağını ister kurabiye ister pilav ister salata yakışacak her yemekte kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ısındığında özelliğini kaybetmediği için diğer doğal yağlara göre oldukça sağlıklıdır. Normal yağ yerine hindistan cevizi yağı kullanarak aynı zamanda yemeklerinize baharatlı bir aroma katabilirsiniz. Makul miktarda kullanıldığı takdirde yağ yakmada ve kolesterol kontrolünde etkin olacaktır.

                    Yorum yap


                    • #11
                      Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç hakkındaki tartışmaların bir türlü bitmedi hindistan cevizi yağıyla ilgili önemli bilgiler verdi...

                      A A


                      Son yıllarda Hindistan cevizi yağının faydaları ön plandaydı ve bizler de menümüzde bu yeni keşfettiğimiz yağa yer vermeye başladık. Ancak geçenlerde Harvard’lı bir profesörün “Hindistan cevizi yağı saf zehirdir” açıklamasıyla akıllar karıştı. Peki, Hindistan cevizi yağı söylendiği kadar zararlı mı?

                      Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Bir beslenme uzmanı olarak hiçbir besini tek başına mucize veya zehir olarak değerlendirmemeye çalışıyorum. Bu sebeple sizlere Hindistan cevizi yağının hem faydaları hem de zararları hakkında ayrıntılı bilgi vereceğim. Önce olumludan taraflarından başlayalım.
                      HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI
                      • Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri (MCFA)’nin en önemli kaynaklarından birisidir. Bu yağ asitleri metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir çünkü miristik ve laurik asit gibi doymuş yağlar karaciğerde işlenerek enerjiye dönüşümü sağlar. Yağ hücresi olarak nadiren depolanan Hindistan cevizi yağı, et ve peynirdeki yağ asitlerine benzemezler. Bu asitler yağa dönüşemediği için aşırı miktarda tüketilmediğinde metabolizmayı hızlandırarak, kilo verme sürecine olumlu katkıda bulunur.
                      • Antifungal ve antibakteriyel özelliği olan Hindistan cevizi yağı ağızdaki zararlı bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.
                      • Emziren anneler için çok önemlidir çünkü annenin emzirme sürecinde tükettiği besinler sütünü birincil dereceden etkiler. Özellikle annenin tükettiği yağların asitleri süte geçer. Bu nedenle yağ asitleri yönünden zengin olan Hindistan cevizi yağı, bebeğin büyüme ve gelişmesine olumlu katkıda bulunur.
                      • Laurik asit içeren Hindistan cevizi yağı bu sağlıklı yağlar yoluyla mide rahatsızlıklarının tedavisinde olumlu etki gösterir.
                      • Yapılan çalışmalar sonucunda Hindistan cevizi yağının HDL (iyi huylu kolesterol)‘i yükselttiği gözlemlenmiştir.
                      • İyi bir antioksidan kaynağı olan Hindistan cevizi yağı, hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.
                      • Ayrıca; Kan basıncının dengeli olmasına yardımcı olur, Yağ oluşumunu yavaşlatır, Kontrollü tüketildiğinde kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur, Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur, İştah kontrolüne yardımcı olur.

                      Yorum yap


                      • #12
                        Hindistan Cevizi Yağının Tahmin Edemeyeceğiniz 30 Faydası
                        Hindistan cevizi yağı, yağ asitleri bakımından zengindir ve yararlı etkileri ağızdan alındığında ve harici olarak kullanıldığında da kendini gösterir.


                        Hindistan cevizi yağı, yağ asitleri bakımından zengindir ve yararlı etkileri ağızdan alındığında ve harici olarak kullanıldığında da kendini gösterir.
                        Küçük kesikler ve yaralar: Üzerine her gün biraz hindistan cevizi yağı uygulamak yaranızın daha çabuk iyileşmesine yardımcı olacaktır.
                        Diş ve ağız bakımı: Hindistan cevizi yağı ağız kokusu ve dişlerinizde plak oluşumuna karşı savaşır. Sabahları ve akşamları dişlerinizi fırçalamadan önce sıvı hindistan cevizi yağı çalkalayın. Sivrisinek savar: Bir kaç damla ylang ylang (ya da yılang yılang) yağını hindistan cevizi yağıyla karştırıp cildinize sürerseniz tamamen doğal bir sivrisinek savar işlevi görür. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz bu yöntem kimyasallara göre sizin için daha sağlıklı olacaktır.
                        Ateş veya ağrı: Hindistan cevizi yağının ateş düşürücü ve ağrı kesici özellikleri olduğundan hasta olduğunuz dönemlerde daha sık tüketmek hastalık belirtilerinizi iyileştirecektir.
                        Akşamdan kalmaysanız: Hindistan cevizi yağı tüketmek içkili bir gecenin sabahında yaşadığınız sorunları minimuma indirir.
                        Tiroit: Araştırmalara göre hindistan cevizi yağının düzenli tüketimi tiroit rahatsızlıklarına yardımcı olabiliyor.
                        Kemikler: Hindistan cevizi yağı kemik erimesine karşı savaşırken aynı zamanda artrit ve romatizma ağrılarını da azaltmaya yarar. Nemlendirici Diğer doğal yağlara göre cildinizi en iyi nemlendiren hindistan cevizi yağıdır. Yüzünüzü her gün bu yağa batırdığınız bir süngerle silin.
                        Kırışıklık: Hindistan cevizi yağını tüketerek ya da cildinize uygulayarak kırışıklarla savaşabilirsiniz.
                        Göz çevresi: Yatağa yatmadan önce hindistan cevizi yağını göz çevrenize uygulayın. Düzenli bir şekilde uyguladığınızda bir süre sonra bölgede kırışıkların azaldığını göreceksiniz.
                        Dermatit: Dermatit yüzünden oluşan kızarıklıklara günde iki defa uygulamak cildinizi ciddi derecede iyileştirecektir.
                        Yıpranmış saçlar: Saçınızın sağlığını ve ışıltısını geri getirmek için saçınızın tamamına ve köklerine masajlayarak uygulayın. 30 dakika veya 1 saat bu şekilde beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın. Saçınızın durumuna göre her gün veya haftada, ayda bir uygulayabilirsiniz.
                        Kepek: Hindistan cevizi yağı saç derinizi nemlendirerek kepek oluşumunu önler. Saç köklerinize masajlayarak uyguladıktan sonra ve bir gece boyunca bekletin.
                        Dudak kremi: Dudak kremi yerine dudaklarınıza hindistan cevizi yağı sürmek dudak derinizi canlandırır, nemli tutar ve çatlakları iyileştirir.
                        Zayıf tırnaklar: Eğer zayıf ve kırılgan tırnaklarınız varsa düzenli olarak tırnak plağınıza hindistan cevizi yağı uygulamak tırnaklarınızın beslenip güçlenmesine yardımcı olacaktır.
                        Ölü deri: Vücudunuzdaki ölü derilerden kurtulmak için bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir yemek kaşığı kahveyle karıştırın. Kahve scrub işlevi gördüğü için kahve yerine tuz, şeker veya hindistan cevizi tozu da kullanabilirsiniz.
                        Yumuşak cilt: Hindistan cevizi yağını dirsek, topuk ve tırnak derinizi yumuşatmak için nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.
                        Kızartmak ve fırınlamak: Hindistan cevizi yağı ısındığında özelliğini kaybetmediği için diğer doğal yağlara göre oldukça sağlıklıdır. Normal yağ yerine hindistan cevizi yağı kullanarak aynı zamanda yemeklerinize baharatlı bir aroma katabilirsiniz.
                        Ekstra Tat: Patates püresi ve çorba gibi yemeklere hindistan cevizi yağı katarak farklı bir tat yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda hindistan cevizi yağının iştah kapatan özellikleri de olduğu için diyet yapanlar için birebir.
                        Mayonez: Evde mayonez yapmayı seviyorsanız ayçiçeği yerine hindistan cevizi yağı kullanmayı deneyin. Hindistan cevizi yağı kötü kolesterolü düşürücü özelliklere de sahip olduğundan ayçiçeğine göre çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.
                        Yumurta: Antibakteriyel özellikleri olduğundan yumurtalarınız buzdolabına kaldırmadan kabuklarını hindistan cevizi yağıyla yağlamak yumurtalarınızın ömrünü uzatacaktır.
                        Göğüsler: Hindistan cevizi yağı emzirme döneminde göğüs uçlarında ki çatlakları iyileştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda alerjik özellikleri olmadığı için bebekler için hiçbir sorun teşkil etmez, yani rahatlıkla kullanabilirsiniz.
                        Gerilme izleri: Hamileyken göbeğinizi düzenli bir şekilde hindistan cevizi yağıyla yağlamak oluşabilecek gerilme izlerini önler.
                        Bebek cildi: Araştırmalara göre hindistan cevizi yağı bebek cildinin bakımı için en iyi ürün. Banyodan sonra bebeğinizin cildini nemlendirmek ya da masajlamak için kullanabilirsiniz.
                        Pişik: Bez değiştirirken hindistan cevizi yağıyla yağlanmış bir bez veya peçeteyle bebeğinizin cildini silerseniz pişik oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
                        Mutfak aletleri: Mikser ve mutfak robotu bıçakları, rende vb. mutfak gereçlerini kullandıktan sonra Hindistan cevizi yağıyla silmek metallerde pas oluşumunu önleyip keskinliğini daha uzun süre korumaya yardımcı olur.
                        Cila: Tahta veya metal eşyalarınızı hindistan cevizi yağıyla yağlanmış bir bezle silerseniz doğal bir cila işlevi görür. Aynı zamanda kesme tahtanızı hindistan cevizi yağıyla silmek tahtanın kuruyup çatlamasını da önler.
                        Fermuar: Sıkışmış bir fermuarınız varsa üzerine hindistan cevizi yağı uygulayın, hemen açılacaktır.
                        Ateş: Kampta veya mangalda ateşi başlatmak için kimyasal ürünler kullanmak yerine, Hindistan cevizi yağıyla ıslatılmış bir pamuk parçası kullanmayı deneyin.
                        Deri: Deri çanta, eldiven ve ayakkabılarınızı parlatmak için hindistan cevizi yağı birebir.







                        Yorum yap


                        • #13
                          Hindistan Cevizi Yağı Tüketmeye Başlamanız İçin 9 Çok İyi Neden

                          coconut-oilSize, kolayca sindirilen, vücudun bağışıklık sistemini destekleyen, metabolizmayı hızla harekete geçiren, vücudumuzda anında yakılabildiği için yağ hücrelerinde depolanmayan ve hatta kilo vermeye destek olan bir yağ mümkün desem? Bahsettiğim yağ, rendelenmiş haline oldukça aşina olduğumuz Hindistan cevizinin, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen, saf, rafine edilmemiş yağından başkası değil. 24 derecenin altında katı, üzerinde ise sıvı formda olan bu yağı duymuş, ama bugüne kadar bir türlü mutfağınıza sokmamışsanız, işte tereyağına alternatif olarak Hindistan cevizi yağı kullanmaya başlamanız için sizi cesaretlendirecek 9 çok iyi neden…
                          1. Tüm Yağlar Eşit Yaratılmamıştır

                          Hindistan cevizi yağı, trans yağların aksine, sağlıklı formda bir doymuş yağdır. Trans yağ asitlerinin tüketilmesi kalp problemleri, depresyon ve yüksek kolesterol seviyeleri gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilirken, Hindistan cevizi yağı karaciğerde metabolize edildiğinden çok hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür ve vücutta yağ olarak depolanmaz.
                          1. Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur

                          2009 yılında 40 kadın üzerinde yapılan bir bilimsel araştırma kadınlarda Hindistan cevizi yağı tüketimi ile karın bölgesindeki yağlanma arasındaki ilişkiyi inceleyerek, günde 30 ml Hindistan cevizi yağı tüketmenin karın çevresinde kayda değer bir incelme ve Vücut Kitle Endeksi seviyelerinde önemli bir düşüş sağladığı sonucunu ortaya koydu.
                          1. Sindirimi Destekler

                          Eğer sindirim sorunları ya da şişkinlik yaşıyorsanız, beslenmenize Hindistan cevizi yağını eklemenin faydalarını hissedeceksiniz. Antibakteriyel özellikler taşıyan Hindistan cevizi yağının sindirim düzensizliklerine yol açan bakteriler ve parazitler üzerinde yatıştırıcı etkiye sahip olduğu ortaya çıktı.
                          1. Tip II Diabet Riskini Azaltır

                          Garvan Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü tarafından 2009 yılında yürütülen bir araştırma Hindistan cevizi yağı kullanımının vücudu insülin direncine karşı koruyarak Tip II Diabet riskini azalttığını ortaya koydu.
                          1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

                          Hindistan cevizi yağının yapısında bulunan laurik asit, kaprilik asit ve kaprik asitler, antiviral, antimikrobiyal ve antifungal özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirirler. Saf Hindistan cevizi yağı yaklaşık olarak yüzde 50 oranında laurik asit içerir. Bu oran, doğal olarak ulaşabileceğiniz en yüksek oranlardan biridir. Vücut, laurik asidi anne sütünde de bulunan bir yağ asidi olan monolaurin’e dönüştürür. Monolaurin bileşeni candida albicans ve fungal enfeksiyonların yanı sıra bakteri veya virüs kaynaklı olan herpes, kızamık, grip, ve hepatit C gibi hastalıklara karşı da etkilidir.
                          1. Metabolizmayı Hızlandırır

                          Hindistan cevizi yağı gibi orta zincir yağ asitleri içeren gıdaları tüketmek arabanıza yüksek oktanlı yakıt koymaya benzer. Arabanızın performansının artmasına benzer şekilde, vücudunuzun performansı artar. Journal of Nutrition’da sonuçları paylaşılan bir araştırma Hindistan cevizi yağı kullanımının metabolizmayı hızlandırdığını ortaya koyuyor. Araştırmacılar günde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketen deneklerin tüketmeyenlere nazaran daha fazla kalori yaktığını gördüler. Hindistan cevizi yağında bulunan orta zincir yağ asitleri doğrudan karaciğerde metabolize olup derhal enerjiye çevrildikleri için vücutta hızlı bir enerji artışı sağlıyorlar. Orta zincir yağ asitleri vücutta enerji üreten hücreler tarafından kolayca emildikleri için, metabolizma hızlanıyor ve bu ‘enerji patlaması’ tüm vücutta uyarıcı bir etki yaratıyor.
                          1. Yüksek Isıda Pişirilebilir

                          Zeytinyağı soğuk olarak tüketildiğinde sağlık açısından son derece faydalı olmasına rağmen, kızartma yağı olarak yüksek ısılarda kullanıldığında okside olarak, kansere sebep olan serbest radikallerin ortaya çıkmasına yol açar. Hindistan cevizi yağı ise, orta zincir bir doymuş yağ asidi olduğundan birçok çoklu ya da tekli doymamış yağa göre daha yüksek ısılarda kullanılabilir. Belki kızartma yağı olarak değil ama kek, kurabiye gibi yüksek ısılarda pişirilen yemeklerde Hindistan cevizi yağı gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Kendine özgü tadı ile tariflere ayrı bir lezzet katar.
                          1. Tatlı Krizlerini Engeller

                          Canınız aniden engellenemez bir şekilde tatlı çektiğinde, o çikolatalı gofreti ya da çilekli pastayı midenize indirmeden önce, bir kere de birkaç çay kaşığı saf Hindistan cevizi yağı yemeyi deneyin. Bu yüksek kaliteli yağın açlığınızı bastırmada karbonhidratlara göre daha etkili olduğunu göreceksiniz. Şekeri kestikçe de emin olun ki kendinizi çok daha az ‘aç kurt gibi’ hissedeceksiniz.

                          Birçoğumuz, sürekli aç hissetmenin aslında vücudumuzun doğru beslenmediğine dair önemli bir ipucu olduğunun farkında değiliz. Doğru oranda ve tipte yağ ve proteinler tüketerek vücudun ihtiyacı olan enerji için kaliteli bir kaynak yaratabilir ve şekerin yarattığı bağımlılıktan kurtulabiliriz.
                          1. Hindistan Cevizi Yağı ile Muhteşem Tatlılar Yapılabilir

                          Sizinle paylaşacağım bu yüksek-protein içeren, gluten ve süt ürünü içermeyen tarifi deneyin.

                          1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

                          1 su bardağı badem ya da ceviz (en az 4 saat ya da bir gece boyunca suda bekletilmiş)

                          5 adet hurma

                          3 yemek kaşığı saf kakao

                          Hindistan cevizi rendesi

                          Tüm malzemeleri mutfak robotunuza koyarak robotunuzu çalıştırın ve elde ettiğiniz karışımı lokmalık porsiyonlarda yuvarlarak üzerini Hindistan cevizi rendesi ile kaplayın. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyin.

                          Bir de enfes bir granola tarifim var:

                          2 su bardağı yulaf ezmesi

                          5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

                          2 çay kaşığı tarçın

                          2 çay kaşığı toz zencefil

                          ½ su bardağı kabak çekirdeği

                          ½ su bardağı ayçekirdeği

                          1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

                          1 su bardağı en az 4 saat suda bekletilmiş çiğ badem

                          ½ su bardağı ceviz

                          2 yemek kaşığı organik bal

                          Tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve pişirme kağıdı kapladığınız tepsinin üzerine yayarak 160 derecede 20 dakika boyunca pişirerek çıtır hale getirin. Soğuduktan sonra, kahvaltıda ya da öğün aralarında süt ya da yoğurt ekleyerek tüketin.

                          Bence bir kere kullanmaya başlayınca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Denedikten sonra düşüncelerinizi ve yarattığınız tarifleri burada paylaşırsanız çok sevinirim.

                          Yorum yap


                          • #14
                            Hindistan Cevizi Yağı Ve Saymakla Bitmeyen Faydaları

                            Hindistan Cevizi Yağı
                            Hindistan cevizi yağı pek çok kullanım alanı olan adeta mucizevi bir besin. Ve bunun kanıtı binlerce araştırma söz konusu. Son zamanlarda adını sık sık duymamız da bundan dolayı. Yapılan her yeni araştırma hindistan cevizi yağının başka bir faydasını daha ortaya çıkarıyor adeta. Bakalım siz kullanım alanları ve faydaları hakkında ne kadar bilgi sahibiymişsiniz ?

                            Neden Sağlıklı?
                            ● Hindistan cevizi yağı insan vücudu için son derece faydalı olan orta zincirli yağ asitleri (MCFAs) içerir. Kaprilik asit, laurik asit ve capric asitin bağışıklık sistemi üzerinde son derece olumlu etkileri vardır. Hindistan cevizi yağının çok büyük bir kısmı da bu asitlerden oluşur.
                            ● Anti-mikrobik, anti-bakteriyel ve mantar önleyicidir.
                            ● Ağız hijyeni, diş eti sağlığı ve cilt problemleri üzerinde etkilidir.
                            ● Böbrek enfeksiyonlarından korur.
                            ● Karaciğer tarafından işlenerek hemen enerjiye çevrilir bu yüzden de vücutta yağ olarak depolanmaz.
                            ● Sindirimi kolaydır. Diğer yağlar vücut tarafından 26 adımda işlenirken, hindistan cevizi yağı sadece 3 adımda işlenir.
                            ● Mide mukozasını korur, mide rahatsızlıklarını azaltır.
                            ● D vitamini, kalsiyum, magnezyum ve pek çok faydalı mineralin emilimini arttırır. Kemik erimesini geciktirir.
                            ● Yüksek ısılara dayanıklıdır. Kolay kolay yanmaz.
                            ● Vücudun doğal hormon üretimini destekler.
                            ● Tiroidin düzgün çalışmasına yardımcı olur.
                            ● Metabolizmayı hızlandırır daha enerjik hissetmenizi sağlar.
                            ● Konsantrasyon ve zihinsel aktiviteler üzerinde olumlu etkisi vardır. Alzheimer araştırmalarında adının sık sık geçmesi tesadüf değildir.
                            ● İyi kolesterolü arttırır ve kan basıncını düşürür. Kalp dostudur.

                            Alırken Nerelere Dikkat Etmeli?
                            Piyasada çok çeşitli hindistan cevizi yağı bulunur. Peki bunların hangisini tercih etmek daha doğrudur? ★ Organik (Virgin) Hindistan Cevizi Yağı
                            En iyi türüdür. Yararlı asitlerin tümü mevcuttur.
                            İlaçlanmamış taze hindistan cevizinden elde edilir ve kimyasal kullanılmaz.
                            Islak baskıyla üretilir ve fermente edilir bu da yüksek oranda antioksidan açığa çıkarır.
                            Belirli miktarda hindistan cevizi kokusuna sahiptir. ★ Rafine Hindistan Cevizi Yağı
                            Organik hindistan cevizi yağında bulunan pek çok faydalı unsuru içermezler.
                            Raf ömrü daha uzundur.
                            Yanma derecesi diğerlerine türlere göre daha yüksektir bu da yemek pişirme açısından iyi bir şeydir.
                            Hindistan cevizi gibi kokmadığından her türlü yemekte kullanılabilir.
                            Bazı markaların ürünleri güvenilir olsa da kimilerinde sodyum hidroksit gibi pek çok kimyasal bulunur. Etiketlerini dikkatli okumak gerekir.

                            Hatta bazıları hidrojenize edilerek yapay bir şekilde katılaştırılmıştır ki bu da zararlı trans yağlar ortaya çıkarır.

                            ★ Soğuk Baskı


                            Zeytinyağı söz konusu olduğunda bu oldukça iyi bir yöntemdir fakat hindistan cevizi yağı için aynı şey geçerli değildir. Bu üretimde ısıtılmaya oranla yeterince antioksidan açığa çıkmadığı görülmüştür.
                            Yine de tercih edilebilir, sağlıklıdır.

                            ★ Sıvı Hindistan Cevizi Yağı
                            En yararlı asitlerinden biri olan laurik asitten arındırılmıştır.
                            Doğal olanlar gibi oda sıcaklığında katılaşmaz.
                            Kozmetik amaçlar için daha pratik olabilir.

                            Hiç Mi Yan Etkisi Yok?
                            Yaygın olmasa da bazı kişilerde hindistan cevizine karşı alerjik reaksiyonlar gözlenmiştir.
                            Fazla tüketildiğinde ishal gibi sıkıntılar doğurabilir.
                            Her ne kadar metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olsa da oldukça kalorilidir. Yüksek miktarda tüketilmemelidir.
                            Özellikle rafine olan kötü markalarda çeşitli kimyasallar kullanıldığından beklenmedik belirtiler ortaya çıkabilir.

                            Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları
                            Hindistan cevizi yağının oldukça geniş bir kullanım alanı var. Eminim bazılarını rahatlıkla tahmin edebilirsiniz. Yine de bazı şaşırtıcı kullanım şekilleri de var.

                            ◖Yüz
                            ● Nemlendirici etkisi sayesinde çok iyi bir dudak balsamıdır.
                            ● Gece yatmadan önce dikkatli bir şekilde göz çevresine uygulandığında kırışıklara karşı etkilidir, antioksidanlar içerir.
                            ● Makyaj temizleyicisi olarak rahatlıkla kullanılabilir.
                            ● Erkekler için de tıraş sonrası nemlendirici olarak kullanılabilir. Ya da tıraş köpüğüne karıştırılabilir.
                            ● Kaşlar için besleyicidir.
                            ● Çeşitli lekelerin renginin açılmasına yardım ettiği gözlenmiştir.

                            ◖El Ve Ayaklar
                            ● Ölü tırnak etlerini yumuşatır maniküre yardımcıdır.
                            ● Tırnakların sağlıklı uzamasını sağlar.
                            ● Özellikle soğuk kış ayları için çatlakları önleyen etkili bir el nemlendiricisidir.
                            ● Tuzla ya da şekerle birlikte kullanıldığında peeling etkisi yapar, ayağınızı ölü derilerden arındırır, yumuşatır.

                            ◖Saçlar
                            ● Evde hazırladığınız her türlü saç bakım maskesine ekleyebilirsiniz.
                            ● Hem saçınızı nemlendirir hem de elektriklenmesini önler.
                            ● Saçlarınızı yıkadıktan sonra çok az bir miktar ellerinize yayarak saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.
                            ● Saçınızı ağırlaştırmadan nemlendirerek kurumasına engel olur, parlaklık verir.

                            ◖Vücut
                            ● Bronzlaştırıcı olarak kullanılabilir. İyi bir güneş sonrası nemlendiricisidir. Güneş yanıklarının geçmesini hızlandırır.
                            ● Ağda ve epilasyon sonrası kızarıklıkları azaltır.
                            ● Dirseklere uygulandığında kuruluğu giderir, renginin açılmasına yardım eder.
                            ● Grip nezle durumlarında sıcak suya ya da çayınıza kattığınızda boğazdaki yanma hissini azaltır, boğazınızı yumuşatır.
                            ● Hamilelerde cilde direk uygulandığında çatlak oluşumuna engel olur.
                            ● Hindistan cevizi yağı bebek bezi nedeniyle oluşan pişiklerin iyileşmesine yardımcı olur.
                            ● Anne sütünü arttırdığı düşünülür.
                            ● Greyfurt yağı ile karıştırılıp selülitli bölgelere uygulanabilir.
                            ● Ev yapımı deodorantlara eklenebilir koku önleyici etkisi vardır.
                            ● Masaj yağı olarak kullanılabilir.
                            ● Ylang ylang yağı ile karıştırıldığında sivrisinekten korur. Sivrisinek ısırıkları üzerine sürüldüğünde kaşınmayı azaltır.


                            ◖Ağız Hİjyeni
                            ● Hindistan cevizi yağı anti-bakteriyel yapısı sayesinde dişlerinizi fırçalamadan önce suyla karıştırıp ağzınızda çalkaladığınızda özellikle diş etlerinize iyi gelir.
                            ● Ağız kokusunun engellenmesine yardımcıdır.
                            ● Karbonatla birlikte fırçayla uygulandığında da dişlerinizi beyazlatır.

                            ◖Gıda
                            ● Özellikle laktoz intoleransı olanlar için fırında pişirilen yiyeceklerde tereyağı yerine kullanılabilir.
                            ● Yanma ısısı yüksek olduğundan tavada Çin usulü çevirerek hızlı kızartma için uygundur.
                            ● Döküm tavaları yağlamak için kullanılabilir.
                            ● Aynı şekilde diğer tavalarda da yapışmasını engellemek için ince kaplamaya uygundur.
                            ● Detox içeceklerine az bir miktar eklenerek enerji vermesi ve sindirimi düzenlemesi sağlanabilir.


                            ◖Evde Kullanımı
                            ● Hindistan cevizi yağı deri bakımı için idealdir. Bir miktar suya karıştırarak, nemli bezle deri koltuklarınızı temizleyebilirsiniz.
                            ● Derisi bakım isteyen ayakkabılarınızı yenileyebilirsiniz. Çok az beyaz sirkeyle karıştırıp ayakkabının üzerine uygulayın. 1-2 gün bekletin ve kalan fazlasını kuru bezle alın.
                            ● Mermer yüzeylerin bakımı için iyidir.
                            ● Ahşap yüzeylerin bakımı ve yenilenmesi için faydalıdır. Cila vazifesi görür.
                            ● Saç ve makyaj fırçalarının temizliği için idealdir.
                            ● Karbonatla karıştırdığınızda yüzeylerdeki inatçı kirleri çıkarır.
                            ● Ev yapımı deterjan ve sabunlarda kullanabilirsiniz.

                            Kaynaklar: Wellness Mama, Dr. Axe, Organic Facts, Coconut Oil 101







                            Yorum yap


                            • #15
                              Mucize yağı bir de böyle deneyin! Dişlerinize sürüp beklerseniz...

                              Metabolizmayı hızlandıran, kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyen Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin ve diş sağlığına, ağız kokusunu geçirmesine kadar birçok olumlu etkisi bulunuyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının faydaları hakkında bilgi verdi.

                              HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR
                              Hindistan cevizi yağının cildi nemlendirme, yaşlanmayı geciktirme, kırışıklık ve çatlakları giderme gibi birçok önemli özelliği bulunuyor. Ayrıca egzama ve mantar gibi cilt sorunlarında da kullanılıyor. Son dönemlerde ise bu tropikal meyvenin yağı, sağlığa olan diğer faydalarıyla ön plana çıkıyor. Metabolizmayı hızlandıran, kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyen Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin sağlığına kadar birçok olumlu etkisi bulunuyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının faydaları hakkında bilgi verdi.

                              ANNE SÜTÜ İÇERİĞİNE SAHİP
                              “Yaşam ağacı” olarak da adlandırılan Hindistan cevizi meyvesi Filipinler ve benzeri ada ülkelerinde beslenmenin önemli bir parçasıdır. Yerel halk, pek çok hastalığın tedavisinde Hindistan cevizi yağını kullanmaktadır. Bu yağ içeriğindeki MCT adı verilen orta zincirli yağ asitleri ve anne sütünde de bulunan laurik asit nedeniyle önemli bir besin kaynağıdır. Hindistan cevizi yağının diğer faydaları şunlardır: İçeriğindeki laurik asit nedeniyle antimikrobiyaldir. Bağırsaktaki zararlı mikropları temizleyerek kolon sağlığını desteklemektedir. Hindistan cevizi yağına beslenmelerinde sık yer veren toplumlarda obezite ve buna bağlı hastalıkların gelişiminin daha az olduğu görülmektedir. Bu nedenle hindistancevizi yağının metabolizma üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir.

                              Tiroit fonksiyon bozukluklarının rafine yağlarla ilişkili olabileceğine dair yapılan çalışmalar bulunmaktadır. Bu nedenle rafine yağların yerini soğuk sıkım hindistancevizi yağı ile değiştirmek tiroit fonksiyonlarında iyileşme vaat edebilmektedir. Hindistan cevizi yağı, dış dünyaya karşı bariyer görevi olan cildi nemlendirir, cilt üzerindeki mikropları yok eder ve buna bağlı olarak akne ve dermatit tedavisine destek olmaktadır. İçerdiği MCT, orta zincirli yağ asitlerinin keton cisimciklere dönüşmesi sonucunda beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup; Alzheimer, Parkinson, Huntington ve MS gibi pek çok sinir sistemi hastalığına karşı koruyucudur.

                              Kanser hücrelerinin büyüme ve gelişmesini baskılamaktadır.
                              Kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürür ve iyi huylu kolesterol (HDL) oranını yükselterek damar tıkanıklığı riskini azaltarak kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
                              Antifungal etkisi nedeniyle başta candida mantarı olmak üzere pek çok mantar hastalığını tedavi etmektedir.

                              VÜCUTTA YAĞ YAKIMINA YARDIMCI OLUYOR
                              Hindistan cevizi yağında diğer çoğu yağın aksine uzun zincirli yağ asidi değil orta zincirli yağ asitleri bulunmaktadır. Orta zincirli yağ asitleri, uzun zincirli yağ asitlerinden daha farklı olarak metabolizmayı hızlandırmaya ve vücudun yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Yapılan bir araştırma, günde 1-2 yemek kaşığı orta zincirli yağ asidi yemenin, enerji yakımını % 5 oranında artırdığı göstermektedir.

                              KAHVENİZE EKLEYİP İÇERSENİZ
                              Bir fincan sade filtre kahveye eklenen bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağıyla tüm gün, tok kalarak ve daha konsantre olmuş geçirilebilir ayrıca gün içinde daha fazla kalori yakımı sağlanabilmektedir. Sade kahve tercih edilmiyorsa, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağının yanında, 100 ml Hindistan cevizi sütü ve tarçın da eklenebilmektedir.

                              AĞIZ KOKUSUNU ÖNLÜYOR DİŞLERİ BEYAZLATIYOR
                              Sabah uyanır uyanmaz Hindistan cevizi yağı ile yapılan gargara oldukça fayda sağlamaktadır. Diş fırçalamadan önce, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ağza alınır ve en az 5 dakika boyunca ağız bu yağ ile çalkalanır. Hindistan cevizinde bol miktarda bulunan Laurik asit, antibakteriyel, antifungal ve antiviral aktivite göstermektedir. Bu nedenle başta ağız olmak üzere sindirim kanalı florasının temizlenmesi ve düzenlenmesinde etkilidir. Ayrıca;

                              -Dişleri beyazlatır.
                              -Dişeti iltihabı ve çürükleri tedavi eder, engeller.
                              -Kötü ağız kokusuna neden olan kötü bakterileri öldürür.
                              -Diş eti kanamalarını tedavi eder, engeller.
                              -Diş hassasiyetini azaltır.


                              Yorum yap

                              Hazırlanıyor...
                              X