Duyuru

Collapse

Devamını görüntüle
See less

SPİRULİNA Forte, Spirulina

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • SPİRULİNA Forte, Spirulina





    Spirulina: Aminoasitler, Omega-3,6,9, kompleks vitaminler, 94 mineral, 2000'den fazla enzim, antioksidanlar ve birçok biyoaktif maddenin doğal deposudur ...

    Ürün Bilgileri
    İnsanlık tarafından kullanımı Kanem İmparatorluğu'na (MÖ.500), Maya'lara (MS.300-900) ve Aztek'lere (MS. 1300-1500) dayanan, ayrıca günümüzde NASA ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından astronot gıdası olarak kullanılan, sodalı sularda yetişen, spiral yapıda, mikroskobik, mavi yeşil alg türüdür. 1 kilo Spirulina, 1 ton çeşitli sebzelerin ve meyvelerin besin değerine eşdeğer olarak kabul edilmektedir. Doğada sadece anne sütünde ve Spirulina'da, tüm esansiyel aminoasitler, omega-3,6,9 yağ asitleri ve GLA (Gama Linolenik Asit) dengeli bir şekilde bulunmaktadır.

    Food Safety Research, UNIDO, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Amerikan Gıda ve İlaç Bakanlığı (FDA), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Spirulina'yı her yaş grubu için ve ayrıca gebelikte herhangi bir yan etkisi ve/veya etkileşimi olmayan güvenli gıda olarak kabul etmiştir.
    • Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO): "Geleceğin en iyi gıdası
    • ABD Gıda ve İlaç Bakanlığı (FDA): "En iyi besin takviyesi
    • Uluslararası Gıda Konferansı (1993): "En iyi doğal besin


    Spirulina'nın mucizevi bir besin maddesi olarak kabul edilmesi, yüksek kaliteli tam protein (esansiyel amino asitlerin tamamını içerir) içermesi (600 - 700 g/kg ham protein), demir, selenyum, magnezyum, kalsiyum gibi 94 kadar mikro ve makro mineral içermesi, vitamin kompleksleri, esansiyel besin maddeleri, antioksidanlar, omega-3,6,9 yağ asitleri, 2000'den fazla enzim ve diğer biyoaktif maddelerin doğal deposu olması gibi nedenlere dayanmaktadır. Yukarıda sayılanlara ilave olarak doğada GLA (Gama Linolenik Asit), DHA (Docosahexaenoicacid), ALA (Alfa Linolenik Asit), SOD (SuperOxide Dismutase), Phycocyanin (>%10), Zeaxanthin gibi ksantofiller, triterpenoidler, yeşil, mavi, turuncu pigmentler (klorofil, fikosiyanin, karotenler), DNA, RNA, fikosiyanobilin, polisakkaritler, sülfolipidler, fitosteroller, aynı anda doğal olarak içeren tek besin kaynağı Spirulina'dır.

    Kullanımı
    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme için günlük 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesini önermektedir. Günlük 1 porsiyon Spirulina (6 tablet) tüketilmesi bu ihtiyacı yeterince karşılamaktadır. Ayrıca ağır işlerle uğraşanlar, sporcular, vejeteryanlar, yoğun strese maruz kalanlar, yaşlılar, rahatsızlık çekenler vb. günde 3-5 porsiyon güvenle kullanabilir. Sağlıklı her bireyin Spirulina kullanması, kişinin yaşam kalitesini ve enerjisini arttıracağı gibi, kişinin aynı zamanda hastalıklara yakalanma riskini de azaltacaktır. Spirulina, saflığı ve kalitesinden dolayı birçok dünya ve olimpiyat şampiyonu tarafından yüksek miktarlarda performans arttırmak amacıyla güvenle kullanılmaktadır.

    Spirulina doğası gereği havayı/suyu temizleme özelliğine sahiptir. Spirulina üretimi yapılan yerin havası, kullanılan suyun kalitesi, kültürün özellikleri ve uygulanan işlemler ürün kalitesi üzerindeki en etkili faktörlerdendir. Bu bakımdan çevre/hava kirliliği olan yerlerde üretim yapıldığı taktirde üretilen Spirulina'nın kalitesi önemli derecede düşer.
    Spirulina'nın içerdiği besin değerleri ve antioksidanlar en fazla kurutma ve tabletleme işlemleri sırasında uygulanan ısı ve oksitlenme nedeniyle zarar görmektedir..

    Besin Değerleri (1 porsiyon = 6 tablet = 3 g Spirulina):
    %99.5 saf Spirulina; hindiba inülini, bitkisel magnezyum stearat, doğal silika
    • Toplam Kalori: 10 cal
    • Yağ: 0.15 g
    • Kolesterol: 0 mg
    • Karbonhidrat: <1 g
    • Protein: 2 g


    Vitaminler
    • Vitamin A (Beta Karoten): 9000 IU
    • Vitamin K: 60 mcg
    • Tiyamin (B1): 75 mcg
    • Riboflavin (B2): 140 mcg
    • Niasin (B3): 450 mcg
    • Vitamin B6: 30 mcg
    • Folik asit (B9): 6 mcg
    • Vitamin B12: 9 mcg
    • Biotin (Vitamin H): 0.8 mcg
    • Pantothenik asit (B5): 4.5 mcg
    • İnositol (B8): 1.7 mcg
    • Vitamin E: 45 mcg


    Mineraller
    • Kalsiyum: 14 mg
    • Demir: 9 mg
    • Fosfor: 33 mg
    • İyot: 15 mcg
    • Magnezyum: 23 mg
    • Çinko: 0.09 mg
    • Selenyum: 1 mcg
    • Bakır: 21 mcg
    • Mangan: 0.4 mg
    • Krom: 40 mcg
    • Molibden: 12 mcg
    • Sodyum: 42 mg
    • Potasyum: 60 mg
    • Bor: 90 mcg


    Fitobesinler, Enzimler, Biyoaktif maddeler
    • Beta Karoten: 9 mg
    • Klorofil: 24 mg
    • Fikosiyanin: 360 mg
    • Zeaxantin: 9 mg
    • SuperOksitDismutaz (S.O.D): 2250 IU


    Diğer BiyoAktif Maddeler
    • Karbonhidratlar: Rhamnose, Phosphorylated cyclitols, Glucosamine, Muramic, Cyanophycean Glycogen, Sialic Acid
    • Fitobesinler: Polysaccharides, Glycolipid, Sulfolipids
    • Fitosteroller: β-sitosterols, Stigmasterol, vb.
    • Triterpenoidler: Lanosterol
    • Xanthophylller: Myxoxanthophylls, Zeaxanthin, Cryptoxanthin, Echinenone
    • Karotenler: α-Carotene, β-Carotene, Euglenanone, Lutein,
    • Pigment Fitobesinler: Chlorophyll (Yeşil), Phycocyanin (Mavi), Carotenoid Pigments (Turuncu)
    • Enzimler ve diğerleri: DNA, RNA, fikosiyanobilin, SOD


    Yağ Asitleri (Toplam 48mg/gram)
    Omega 6 Ailesi
    • GLA (Gama Linolenik Asit) : 30 mg
    • Esansiyel Linoleik Asit: 33 mg
    • Dihomogamma Linolenik Asit: 1.59 mg

    Omega 3 Ailesi
    • DHA (Docosahexaenoic): 0.0435 mg
    • ALA (Alfa Linolenik Asit): 0.0435 mg

    Omega 9 Ailesi
    • Palmitoleik Asit: 5.94 mg
    • Oleik Asit: 0.51 mg
    • Erüsik Asit: 72 mcg

    Diğer Yağ Asitleri
    • Palmitik Asit: 61 mg
    • Myristik Asit: 0.4 mg
    • Stearik Asit: 2.5 mg
    • Araşidonik Asit: 0.2 mg
    • Behemik Asit: 144 mcg
    • Lignoserik Asit: 72 mcg


    Aminoasitler
    Esansiyel Aminoasitler
    • İsoleusin: 97.8 mg
    • Leusin:.7 mg
    • Lizin: 78.6 mg
    • Metionin: 39.9 mg
    • Fenilalanin: 78.3 mg
    • Threonin: 84.3 mg
    • Triptofan: 25.5 mg
    • Valin: 112.2 mg

    Esansiyel Olmayan Aminoasitler
    • Alanin: 139.8 mg
    • Arjinin: 142.8 mg
    • Aspartik Asit: 218.4 mg
    • Sistin: 16.8 mg
    • Glutamik Asit: 253.2 mg
    • Glisin: 95.7 mg
    • Histidin: 45 mg
    • Prolin: 74.1 mg
    • Serin: 79.5 mg
    • Tirozin: 71.4 mg

    Yasal Uyarı: Yukarıda tanıtımı yapılan ürün ilaç değildir. Bitkisel gıda desteğidir. Yukarıda verilen bilgiler doktor tavsiyesi veya uygulayacağı tedavinin yerine geçmez.Ürünlerle ilgili her türlü sorumluluk üretici ve ithalatçı firmalara aittir.

    Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:10 ) değiştirilmiştir.
    Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

  • #2



    Gülşen Bilgesoy

    SPİRULİNA mükemmel bir ürün yorgunluk halsizlik çok azaldı

    KAYNAK

    ‎Berkan Şakar

    Ibrahim amca yaşım 20 ama 25 cm atip uzun boylu olmak istiyodum ve bunu başarabileceğimi bir çocuk gibi hayali kurup hergün buna inanıyodum bütün olumsuz şeylere karşı inancımı kaybetmedim asla hep kalbimin sesini diledim ve hayatta ölüm hariç herşeyin mümkün olduğü biliyodum bana 20 yaşından sonra uzayamazsın uzasanda1 veya 2 cm anca dediler ben ise onlara tam 25 cm uzayacam dedim ve kendi inandım mümkün olduğünü biliyodum çünkü sizin ürünlerinizden ZENCEFİL MAY'ı aynı zamanda SPİRULİNA, ZERDEÇAL ,SÖĞÜT, BOSWELLİA kulandım aynı zamanda belimde fıtık vardı ayakta duramıyodum çok kulanmaya başladıktan sonra zamanla azalma başladı şuan tam geçmedi ama azaldı yani ve boyum sadece 1 haftada 172 oldu 2 santim uzamışım geriye 23 santim kaldı şimdi,asla ben kazanana kadar bu sona ermiyecek derim her zaman bence hayatta tavrimiz böyle olmalı istediklerimizde yani aç olmamız gerek başarıya asla tatmin olmamalıyız asla durmamalıyız hayallerimize doğru koşmalıyiz egzersiz düzenli uykularıma dikkatte ettim tabi bu arada..Benim hayatta bir prensibim vardır hocam kazananlar ile kaybedenler arasındaki en büyük fark kazanlar bir çözüm bulur hayatı olduğü gibi kurban psikolojisi olarak kabul etmezler,kaybedenler ise bir bahane bulur her zaman hayatın önün diz çöküp hayatı olduğu ve hayatın önü kurban olarak yönlendirme şekli ile yaşarlar ben ya kurban olucamtım yada hayatımın kurtarıcısı her şey bir seçimdir bence hocam ben içimdeki kahramını seçtim saygılarımla ibrahim hocam siz ve ekibiniz iyiki varsıniz sizleri seviyorum gelişmeleri tekrardan bir kaç ay sonra yazıcam gene.

    KAYNAK

    Enes Han Kokden

    Normalde yarım saat yürüyüp hemen yorulurdum 1 hafta oldu SPİRULİNA kullanıyorum bi haftadır doktorların eklem agrısı dedigi amaliyatla düzelir yanlız sakat kalma ihtimali var dedigi şahsımı spuril

    KAYNAK

    Enes Han Kokden

    Yaptığı ilaclara emek veren sevgisini katan adam SPİRULİNA ve İKSİR denedim super simdi sırada ORMUS

    KAYNAK

    Gülsüm Ahmed

    Merheba, bir kaç gün önce Gökçek Şifa Marketden SPİRULİNA aldım, yorgunluk için. İnandırım sizi kullanmaya başladıkdan bir gün sonra çok etkisini gördüm. Daha önce çok yorulurdum, sürekli uyumak istiyordum, sanki omuzlarımda ağır yük taşımış gibiydim, ama kapsül kullandıkdan sonra bunların hepsinden kurtulmuşum çok şükür. Kendimi çok enerjik, zinde hiss ediyorum artık. Teşekkürler İbrahim beye, arkadaşlarıma da önerdim.

    KAYNAK

    Birgül Akbana

    SPİRULİNA ürününü aldım hiç bir yan etkisini görmedim tamamen doğal, enerji verici ve günümüzde hormon, GDO tehlikelerinden ötürü karşılayamadığımız vitaminleri ekonomik ve sağlıklı bir şekilde bizlere sunuyor.Hizmetiniz için Allah razı olsun diyorum.

    KAYNAK

    Hilal Nur Boztepe

    Merhaba SPİRULİNA almıştım 1.5 ay önce. Şuan solgunluk ve yorgunluğum bir nebze gitti. Tekrar sipariş edeceğim 1.5 ay sonra kan tahlili yaptıracağım. Sonuçları buraya yazarım. Sağlıklı günler

    KAYNAK

    ‎Fatih Salih Gültekin

    UZUN SUREN BIR SACKIRAN SORUNUM VARDI 1 AYDIR IBRAHIM BEYIN SACKIRAN ICIN ONERDIGI ENGİNAR SETİ VE SPIRULINA KAPSULUNU KULLANMAYA BASLADIM HASTALIGIMDA IYILESME BASLADI KENDISINE TESEKKUR EDERIM

    KAYNAK

    Gökhan Kurt

    ben bunu spordan sonra 2 tane aldigimda aksam yemegini yarida bırakıyorum,sahurda 1 tane aldigim zaman ertesi gün iftardan hemen once bile spora gitsem cok rahat yapabiliyorum,gunde 6 tane alsam hic birsey yememe ihtiyacınız olmaz sanirim, ibrahim beyi boyle bir karisim yaptığı için tebrik ederim (karisim diyorum çünkü saf spirulina da kullandım ayni etkiyi yaratmadi)

    KAYNAK

    Osman Uğur Erden

    SPİRULİNA kullaniyorum gercekten halsizlik ve yorgunluğa İyi geliyor

    KAYNAK

    Mehmet Aydoğan

    Ben bitkinlik ve halsizlikle ilgili bir ürün kullandım. Harika sonuçlar aldım.

    KAYNAK

    Muhittin Tekin

    Beş sene önce halsizlik, bitkinlik, baş dönmesine vermiş olduğu bitkisel ilaçlar çok iyi gelmiş olup şifa buldum. Doktorlara gittiğim halde bir şifa bulamamıştım. İbrahim HOCAMA TEŞEKKÜRÜ bir borç bilir saygılar sunarım. Nesrin Sandal

    KAYNAK

    Harun Kor

    Ben bu üründen kullanmaya başladım 1 hafta içinde bağışıklık sistemimde olağanüstü bir değişiklik var artı kan şekerim çok şükür yerine geldi teşekkürler İbrahim hocam mesencırda özel bir sorum olacak teşekkürler

    KAYNAK

    Emine Demirkaya

    Hocam SPİRULİNA harika bir ürün ,vitamin mineral deposu bende kullanıyorum

    KAYNAK

    Enes Han Kokden

    Normalde yarım saat yürüyemeyen şahsım bugun 5 saat yurudu ayaklarımda hic bi rahatsızlık yok ben hastaneye gittigim zaman yürüyemezken bana ameliyat dedi eklemlerin kopuyor dediler bu ilacıda bana getiren dayım beni 1 haftada 5 saat yürüttü demekki imkansız diye birsey yokmus ben bu ilacdan demek ki 2 ay kullansam koşu yarıslarına katılırım Allah razı olsun valla size minnetarım İLACIN İSMİ SPİRULİNA ŞUNUDA SÖYLIM İBRAHIM BEYDEN BASKASINA GÜVENMEYIN TÜM SAMIMİYETLIĞIMLE SÖYLÜYORUM BU İŞİN HAKKİNİ VEREN ADAM İBRAHİM BEY TESEKKURLER HOCAM

    KAYNAK
    Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

    Yorum yap


    • #3
      Asrın Süper Gıdası Spirulina


      Spirulina nedir?

      Spirulina mavi yeşil alglerden mikroskobik bir yosun türü. Aslında ona asrın süper gıdası denilse de, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanıyor. 1500’lü yıllardan kalan kaynaklara baktığımızda Aztekler tarafından kullanıldığı bilgisine ulaşıyoruz. Azteklerden kalan eserler arasında spirulina toplayan kadınların resimleri var.

      Ayrıca Çad gölü kıyısında yaşayan Kanembu kabilesi yerlileri de bu besini çok eski çağlardan beri kullanmaktalar. Avustralya Aborjinlerinin dayanıklılığında epey çok tükettikleri Spirulina'nın önemli etkisinin olduğu tespit edilmiş. Bilimsel anlamda spirulina üzerine çalışmaların başlaması ve ticari anlamda kültürlerinin yapılması 1963 yılında Fransız Petrol Araştırma Enstitüsü tarafından olmuş. Daha sonra NASA astronotlarına besin tableti yapılması amacıyla bu yosun çeşidi üzerinde çalışmalar yapmış. 2000’li yıllarla birlikte Birleşmiş Milletler ve Dünya Tarım Örgütleri tarafında bu besinin hem çocuklar hem de yetişkinler için çok faydalı olduğu kabul edilmiş. Amerika, Japonya, İsrail, Tayvan, Tayland gibi ülkelerde üretilen spirulina'nın üretimi ülkemizde başarılmış. Nedir ki bu başarı demeyin; örneğin İsrail sıcak iklimine rağmen bunu başaramamış!

      Spirulina, optimum büyüme sıcaklığı 35–37 ºC arası olan bir mikroalg türüdür. Amerika ve Afrika’daki bikarbonat içeriği yüksek alkali göllerde doğal olarak rastlanır. Özellikle sıcak havalarda sığ göllerde yoğun olarak ürer. Fakat bu tip ortamlarda, hücrelerin başta ağır metaller olmak üzere istenmeyen bazı maddeleri hücre içinde biriktirmeleri söz konusudur. Sera tipi üretimde besin tuzları kullanılır. Bir çark yardımıyla sürekli devir daim edilirse hücrelerin ışıktan maksimum şekilde yararlanması ve besin tuzlarının homojen dağılımı sağlanır. Kültürler, önceden belirlenen yoğunluğa ulaştığında süzülür ve kurutma odasına alınırlar. Ürün burada, hücre içinde bulunan protein, pigment ve minerallerin zarar görmemesi için en kısa sürede ve uygun sıcaklıkta kurutulur.

      Basit bir su yosunu görüntüsündeki spirulina, doğadaki en zengin biyolojik değerde bitkisel proteine sahip olan besindir. İçerdiği protein oranı %65 dir ki bu rakam en yakın rakibi olan soya fasulyesinin yaklaşık 2 katıdır. Doğadaki en zengin organik demir oranına sahiptir. Ispanaktan 58, dana ciğerinden 28 kat daha fazla demir içerir. Doğadaki en zengin B-12 vitaminine sahip besindir. En yakın takipçisi dana ciğerine göre 2-6 kat fazla B-12 vitamini içerir. Bilindiği gibi B-12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir.

      Doğadaki en zengin antioksidan kaynaklarındandır. Vitamin B-1, B-5 ve B-6, mineraller olarak çinko, magnezyum ve bakır, aminoasitlerden methionine ve süper antioksidan olan beta-karoten, E vitamini ve selenyum içerir.

      Doğadaki en zengin E vitamini içeren besindir. En yakınındaki buğday filizinden 3 kat yaklaşık daha fazla E vitamini içerir.
      Doğadaki en zengin Gamma Linoleik Asit (GLA) içeren besindir. En yakın çuha çiçeğinden 3 kat fazla GLA içerir. GLA yağ birikintilerinin çözülmesini sağlar. Böylece kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde rol oynar ve kötü kolesterolü düşürür.

      %1'lik klorofil oranıyla en yüksek klorofil içeren besinlerdendir. Yeşil rengi içerdiği magnezyum iyonundan gelir.

      Sütten kat kat fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum kemikler ve nöral iletim için gereklidir.

      Ayrıca ABD Ulusal Kanser Enstitüsü (NCI) spirulina'daki sulfolipitlerin HIV (AIDS) e karşı dikkat çekici ölçüde aktif olduklarını, düzenli dozlarda alınmasının anti-viral faaliyetleri hızlandırdığını, bağışıklık sistemini teşvik ettiğini, böbrek toksisitesini ve radyasyon kaynaklı hastalıkların şiddetini azalttığını belirlemiştir.

      Rahatlıkla sindirilebilen Spirulina, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında destek tedavi olarak öneriliyor. Mide ameliyatları sonrası hastalara ilk besin olarak Spirulina verilmesi halinde ameliyat komplikasyonlarının en aza indirgendiği de belirlenmiş. Spirulina ilaç olmadığı için kullanımda bir üst sınır yok, çünkü o bir besin maddesi, istediğin kadar tüketebiliyorsun.

      Yosun, bazı zehirlenmelerde de etkili. Özellikle radyasyon düzeyini düşürücü etkisi, bilim adamlarına cazip geliyor. Çernobil kazası sonucu yüksek radyasyon almış çocuklar üzerinde yapılan deneylerde başarılı sonuçlar elde edilmiş. Bu yosunla beslenen çocuklarda radyasyonun diğerlerinden daha çok düştüğü saptanmış.

      Yosun, krem, maske, sabun, şampuan ve cilt renklendirici ürünlerde kullanılabiliyor. Araştırmalar, yosunun cilt metabolizmasını desteklediğini ve keratin oluşumunu önlediğini gösteriyor. Cilt yanıklarında da tedavi edici etkiye sahip.

      Spirulina düzenli kullanıldığında ağız ve vücut kokularını da yok ediyor.

      Doğal yeşil rengi gıda boyası olarak kullanılıyor. Elde edilen gıda boyası, hem besleyici hem de zararlı değil.

      Yosun, ilaç yapımında da kullanılıyor. Bazen direkt bazen de içeriğinden ekstrakte edilen karoten, fikosiyanin, ksantofil, linoleik asit gibi maddeler ilaçlara katılıyor.

      Yosunların bir özelliği de besin olarak suda bulunan nitrat, fosfat, amonyum gibi tuzları bünyelerine alarak organik hale dönüştürmeleri. Spirulina ile atık sular temizlenebiliyor. Özellikle atık suların temizlenmesini sağlama özelliği ile bulunmaz doğal bir özelliğe sahip.

      Bunun yanı sıra kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik ediyor. Bu nedenle kansızlık sorunu olanlar için de muhteşem bir kaynak spirulina. Ayrıca yine içinde bulunan alfalinolenik asit sayesinde kolestrolün seviyesini düzenlemek, kan basıncını ayarlamak, hücre yenilenmesini sağlamak ve dinamizm kazandırmak gibi görevleri de başarıyla yerine getiriyor.
      70 yaşında ağır şeker hastası ilerlemiş kangren( uzak bir şehirde yaşadığı için sonana yani ölmesine ramak kalana kadar benden gizledi) nedeniyle ölmek üzereyken tedaviye destek amaçlı başladığımız spirulinanın babamın cildine yaptıkları

      Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

      Yorum yap


      • #4
        SPİRULİNA

        Spirulina Nedir?

        Ne işe Yarar? Spirulina Hakkında;
        Spirulina; suda yaşayan ve yetişen mavi yeşil algler grubundan bir tür su yosunudur. Bilim adamlarının araştırmaları neticesinde spirulinanın çok faydalı, şifalı, zengin besin içerikli bir bitki olduğu keşfediliştir.
        Afrika’da Çad gölü civarında yaşayan yerlilerin uzun ömürlü olmaları ve günümüzde yaygın olan rahatsızlıklara (şeker, kolesterol, tansiyon, kanser, kansızlık, kabızlık vb) hiç yakalanmamaları bilim adamlarının dikkatini çekti ve beslenmelerinde Çad gölünden topladıkları spirulina yosunu bolca yeralmasından kaynaklandığını tespit ettiler.
        Spirulina Tablet
        Spirulina Kapsül
        Spirulina Tozu
        Spirulina yosun haplarının bu denli zengin besin içermesi, şifalı bir bitki olması ve vücut için yüksek faydası nedeniyle; spirulina üretimi çiftlikleri kurulmaya başlanmış doğal üretim çiftlikleri dünya geneli hızla artarak çoğalmıştır. Havuzlardan toplanan spirulina, kurutulur ve her hangi bir işleme tabi tutulmayanspirulina tozu, doğal yollarla tüketime sunulduğu gibi, lezzet olarak damağa hitap etmediğinden ve kolay kullanım olması açısında spirulina tableti ya da spirulina kapsülleri haline de getirilmektedirler. Spirulina tozu buhar ve presle tablet haline ya da toz haldeyken bitkisel kapsullere doldurulmaktadır.
        Spirulinanın vücut için zararlı olmadığı, zararları görülmemekle birlikte; faydaları, sağlığa olumlu etkisi, çeşitli hastalıkların tedavisinde destekçi olduğu bilimsel çevrelerce ispatlanmış durumdadır. Spirulina ile zayıflama imkanı dahi vardır.
        Neden Spirulina Yosunu Tableti Kullanmalıyız?

        Günümüzde artık insan nüfusu hızla artmakta ve buna paralel hızlı üretim teknikleri gündeme gelmekte ve uygunlanmaktadır. Dolayısıyla hızlı sanayileşme nedeniyle çevre hızla kirlenmekte, gıda katkı maddeleri (kimyasallar) kullanımı artmak doğal gıdalar günden güne azalmaktadır.
        Hızlı yaşam tarzı nedeniyle insanlar kendilerine daha az zaman ayırmakta, sağlıklı dengeli beslenmek için yeterli zamanı ayıramamakta, bol sebze ve meyve ağırlıklı beslenme, hazır gıdalara, ayaküstü atıştırmalara yerini bırakmaktadır.
        Queen’s Spirulina, zengin içeriği sayesinde hem genel sağlığınızı korumada faydalı hem de vücudun iyi beslenmesine yardımcı olacaktır. Spirulina yosun hapı olarak da bilinen spirulina tablet ve spirulina kapsülleri kolay kullanım imkanı sunar. Ayrıca spirulina fiyatı, verdiği hizmete, besin değerine, sağladığı faydalara göre oldukça ekonomiktir.
        Sağlıklı Ve Dengeli Beslenemeyen Vücut Hastalanır
        Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) açıklamalarına göre, günümüzde doktora giden her 100 kişiden 70 i doğru, yeterli, dengeli beslemediği için hastalanmakta demektedirler. Nedenini ise basitçe şu şekilde açıklayabiliriz.
        İnsan vücudunda dakikada 10 milyon hücre ölür ve yeniden bir o kadar hücre doğar. Beyin ve sinir hücreleri haricinde bütün vücut ortalama yüz günde yenilenir. Eğer biz, bu yenilenen hücreleri doğru ve yeterli beslersek, hastalıklara karşı daha güçlü ve dirençli doğarlar.
        Bu yenilenme sürecinde yeterli, doğru besini alamadığımızda ise, yenilenme aksayacak, doğan hücreler zayıf ve yetersiz doğacaktır. Buda hastalıklara daha kolay yakalanmak, daha çabuk yaşlanmak, enerjimizde düşüş, halsizlik, bitkinlik, cilt güzelliğimizi kaybetmek vb bir çok sorunu getirecektir.
        Sağlıklı Dengeli Yeterli Beslenmek İçin;
        Spirulina Yosunu Kapsül Ve Tabletlerinin Tüketimini Öneriyoruz…
        Genç ve dinç yaşamak, yaşlanmak adına;

        Biz bu ürünü düzenli kullanıyor, sevdiklerimize gönül rahatlığıyla önerdiğimiz gibi sizlere de öneriyoruz.
        UYARI: Spirulina yosunu, lahana, pırasa, ıspanak gibi bir bitkidir, toz spirulina lezzetli olmadığından ve kolay kullanım için hap, tablet ya da kapsül haline getirilmiş gıda takviyesidir. Her hangi bir hastalığın teşhis ve tedavisinde direk olarak kullanılan bir ilaç değildir.
        Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

        Yorum yap


        • #5
          Türkler Aztek yosunu spirulina’yı keşfetti
          Spirulina, Ortaçağ’dan beri gıda olarak tüketilen bir yosun türü. En bilinen müdavimleri Aztekler ve Afrikalılar. Bu yosun Azteklerin hayatına öylesine girmiş ki, bugüne kalan resimlerde Spirulina toplayanlar görülüyor. “Protein deposu” yosunu yemeklerine katan Afrikalı kabilelerin diğerlerinden daha sağlıklı ve uzun boylu olduğu da tarihten bugüne kalan bilgilerden. Spirulina, Ege Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucu artık Türkiye’de de üretiliyor. Hatta yosundan elde edilen haplar piyasada satılmaya bile başlandı. Spirulina’yı kozmetikte, suların arıtılmasında ve hayvan yemlerinde de kullanmak mümkün.
          Spirulina’yı ilk kullananlar Aztekler ve Afrikalılar. Aztekler, Texcoco Gölü’nden topladıkları, Afrikalılar ise Çad Gölü’nden elde ettikleri Spirulina’yı besinlerine katıp, günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmişler. Yumurtadan bile daha fazla proteine sahip olan yosunun besin özellikleri ortaya çıkınca 1827 yılında ilk kez laboratuvar ortamında üretilmiş. Yosun, günümüzde dünyanın birçok yerinde kullanılan ticari bir ürün. Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi FDA’nın onayıyla satılan birçok markanın Spirulina hapını Türkiye’de de bulmak mümkün. Ancak dikkat, Çin’den gelen ve sertifikalı olmayanlar da var.
          Su Ürünleri Fakültesi’ni bitiren ve doktorasını mavi-yeşil alglar üzerine yaparken Spirulina’ya merak saran Doç. Dr. Meltem Conk Dalay, bu konuda araştırmalarını Fransa’da “Spirulina’nın babası” olarak bilinen ABD’li Prof Ripley Fox’la sürdürmüş. Daha sonra Türkiye’ye dönen Doç. Dr. Meltem Conk Dalay, kendisine bir ortak aramaya başlamış. Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi EBİLTEM aracılığıyla Rüştü Tok’la tanışmış ve bir yıl süren çalışmalar sonucu Spirulina’yı İzmir’de üretmeyi başarmış. Üniversite ile özel sektör birliğinin örneklerinden biri olan Egert de böyle doğmuş. Üniversitenin Ege’sine Rüştü Tok’un ad ve soyadının baş harfleri eklenince, ilk Türk Spirulina hapının da adı ortaya çıkmış. 1999′da başlayan Spirulina yosunu üretme çabaları ilk ürünleri 2000′de vermiş. Denemeler ve Tarım Bakanlığı’ndan izin alma süreci 2005 yılında bitince, Egert raflarda yerini almış. Üründen elde edilen gelirin bir bölümü, araştırmalarda kullanılmak üzere üniversiteye ayrılıyor.
          TADI LOR PEYNİRİNE BENZİYOR
          Kuru Spirulina, gıda sanayiinde soslara ve makarna, yoğurt, mayonez, şekerleme, sakız gibi çeşitli ürünlere katılıyor. Kurutulmuş Spirulina’yı cips gibi yemek mümkün. Toz halindeki Spirulina’yı suyla karıştırıp krema haline getirip yemeklere keyfinizce katabilirsiniz de. Kokusu olmadığı için kullanımı çok rahat. Proteinin sağladığı besleyici özelliği ve düşük kalorisi ile Spirulina zayıflama diyetleri için ideal besinlerden. Denemeler, zayıflatıcı etkisini ortaya koymuş. Spirulina’nın içeriğinde anti kanserojen karoten de bulunuyor. Ayrıca iki gram Spirulina’nın günlük A vitamini ihtiyacını karşıladığını da hatırlatalım. Yüksek dozda alındığında sentetik A vitaminlerinin oluşturduğu toksik etkiye neden olmuyor. Yosunu, içindeki demir nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanmak mümkün. Uzmanlar, Spirulina kullanımının, yüksek tansiyona, damar sertliğine, kalp ve şeker hastalıklarına iyi geldiğini de belirtiyor.
          Yosunun her gün kanıtlanan faydaları var ancak bir ilaç olmadığını hatırlatalım. Yosunu sadece destek tedavi amaçlı kullanmanız tavsiye ediliyor.
          ÇERNOBİL’DE DENENDİ
          Rahatlıkla sindirilebilen Spirulina, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında destek tedavi olarak öneriliyor. Mide ameliyatları sonrası hastalara ilk besin olarak Spirulina verilmesi halinde ameliyat komplikasyonlarının en aza indirgendiği de belirlenmiş. Yosun, bazı zehirlenmelerde de etkili. Özellikle radyasyon düzeyini düşürücü etkisi, bilimadamlarına cazip geliyor. Çernobil kazası sonucu yüksek radyasyon almış çocuklar üzerinde yapılan deneylerde başarılı sonuçlar elde edilmiş. Bu yosunla beslenen çocuklarda radyasyonun diğerlerinden daha çok düştüğü saptanmış.
          KOZMETİKTEN FARMAKOLOJİYE KULLANIM ALANLARI
          Yosun, krem, maske, sabun, şampuan ve cilt renklendirici ürünlerde kullanılabiliyor. Araştırmalar, yosunun cilt metabolizmasını desteklediğini ve keratin oluşumunu önlediğini gösteriyor. Cilt yanıklarında da tedavi edici etkiye sahip.
          Doğal yeşil rengi gıda boyası olarak kullanılıyor. Elde edilen gıda boyası, hem besleyici hem de zararlı değil.
          Yosun, ilaç yapımında da kullanılıyor. Bazen direkt bazen de içeriğinden ekstrakte edilen karoten, fikosiyanin, ksantofil, linoleik asit gibi maddeler ilaçlara katılıyor.
          Yosunların bir özelliği de besin olarak suda bulunan nitrat, fosfat, amonyum gibi tuzları bünyelerine alarak organik hale dönüştürmeleri. Spirulina ile atık sular temizlenebiliyor.
          Yosun, diğer algler gibi hayvan yemlerinde de protein kaynağı ve renklendirici olarak işe yarıyor. Tavuklarda yumurtanın renklenmesi, büyük baş hayvanlarda süt veriminin artması, balıklarda ise hem renklenme hem de direnç sağlama için tercih ediliyor.
          “Mucize yosun”a AB desteği
          Gıda ve ilaç sanayiinden kozmetiğe birçok alanda değerlendirilen, yüksek besin değerine sahip Spirulina yosununun Çukurova bölgesinde üretilmesi için hazırlanan “Spirulina Üretimi ve Pazarlaması Eğitimi Programı” projesine, Avrupa Birliği tarafından maddi destek sağlandı.
          İŞKUR tarafından yönetilen “Aktif İşgücü Programı Projesi” kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile TÜBİTAK Adana Üniversite Sanayii Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM) tarafından sunulan “Spirulina Yosunu” projesinin toplam 82 bin 334 euro tutarındaki bütçesinin 74 bin 101 euro’luk bölümü, AB tarafından karşılanacak.
          ÜSAM Müdürü Prof. Dr. Atike Nazik, gıda, kozmetik ve ilaç sektörlerinde kullanılması nedeniyle geniş bir pazarı bulunan Spirulina yosununun, güneş enerjisini kullanarak kendi besinini yapabildiğini, bu açıdan yılın büyük bölümünü güneşli geçiren Adana ve çevresinin, üretim açısından uygun olduğunu kaydetti.
          ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’nin, 5 tonluk havuz kapasitesiyle araştırma amaçlı üretimini yaptığı Spirulina yosununa gösterilen ilginin ve içeriğindeki zengin besin değerinin, projenin esin kaynağı olduğunu belirten Nazik, şöyle konuştu:
          Projeyle başvuruda bulunan lise ve üniversite mezunu kursiyerlere, üretime yönelik teorik ve pratik 2 aşamalı eğitim verilecek. Ayrıca pazarlama yöntemleri anlatılacak. Toplam 265 saat ders alacak kursiyerlere, üretim başladıklarında da destek olmayı sürdüreceğiz.”
          Spirulina’nın, 20-30 santimetre derinliğinde beton veya polietilen havuzlarda, besleyici elementlerin suyu karıştırılmasıyla 30-37 derece sıcaklıkta üretildiğini kaydeden Nazik, çeşitli sektörlerden yüksek talebe sahip bu ürünün, girişimcilere dünya pazarlarının kapısını açabileceğini savundu.
          MUCİZE YOSUN, SPİRULİNA…
          ÇÜ adına projede yer alan Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Işık da Spirulina yosununun içeriğindeki yüzde 70 oranındaki protein nedeniyle zengin besin değerine sahip olduğunu belirtti. Bunun yanında demir, çinko, selenyum, mangan, bakır, krom, B, C ve E vitaminlerini de içeren yosunun, bağışıklık sistemini uyararak özellikle kansere karşı korunmada rol oynadığını kaydeden Işık şöyle devam etti:
          “Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar, protein ve vitamin mucizesi olan Spirulina’yı, ürünlerinin besin değerini yükseltmede kullanıyor. Kanser hastalarında olumlu etkileri saptanan, turuncu renkli beta-karoten maddesi, Spirulina’da oldukça fazla bulunmaktadır. Araştırmalarda, Spirulina’da AIDS virüsüne karşı etkili olan sülfolipitlerin de varlığı keşfedilmiş ve hastalarda HIV virüsünü engelleyici rolü olduğu belirlenmiştir. Ispanaktan yüzde 5 bin daha fazla demir içeren bu yosun, anemi hastaları için de önemlidir.”
          13 Ocak 2005 Hürriyet
          Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

          Yorum yap


          • #6
            Spirulina platensis
            NASA astronotlara besin tableti yapılması amacıyla Spirulina üzerinde yapılan ilk çalışmalara öncülük etmiştir. Bu anlamda çalışmalarını Alabama Üniversitesi ile birlikte sürdürmüştür. Ayrıca geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Tarım Örgütü (FAO) tarafından Spirulina’nın çocuklar ve yetişkinler için güvenli, faydalı bir besin olduğu kabul edilmiş, tüketimi önerilmiştir. Ref1)

            Spirulina, balık eti (% 15-20), soya fasülyesi (% 35), süt tozu (% 35), yer fıstığı (% 25), taze yumurta (% 12) veya tahıllar (% 8-14) gibi doğal besinlerin çok daha üzerinde, % 60-70 protein içeriğine sahiptir. Ref: (2)(3)
            Spirulina’nın içerdiği besleyici elementler, vitaminler ve mineraller doğal olduklarından, sentetik yolla elde edilenlerden farklı olarak insan vücudunda birikime neden olmaz ve atılır. Ref: (2)(3)

            Spirulina’ nın sahip olduğu yüksek proteine ek olarak, %20 karbonhidrat, %5yağ, % 7 mineraller ve % 3-6 arasında su (nem) vardır.Bundan dolayı Spirulina, et veya süt ürünlerinden elde edilen proteinlerin tersine, düşük yağlı, düşük kalorili ve kolesterolsüz bir protein kaynağıdır. Ref: (2)(3)



            Spirulina’nın doğal ve zengin vitamin içeriği, insan besini olarak kullanılmasında diğer bir önemli nedenidir. Ref: (2)(3)

            Spirulina’nın vejeteryanlar için önemi, vitamin B12 bakımından yüksek değerde olmasından kaynaklanmaktadır (US-RDA’nın tavsiye ettiği dozun % 533’ü). Spirulina vitamin B12 açısından dünyanın en zengin doğal kaynağıdır. Ref: (2)(3)

            Güçlü antioksidan Spirulina, böbrek taşını oluşturan kalsiyum oksalatı ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bu nedenle sürekli böbrek taşı üreten bünyelerde rahatlıkla kullanılabileceği ifade edilmiştir. Ref: (4)

            Spirulina, kuru ağırlığının yaklaşık % 1’ini oluşturan GLA (Gamma-linolenic asit) bakımından zengin bir doğal kaynaktır. Spirulina eşekotu yağından 3 kat daha fazla GLA içermektedir. Ref: (3) (6)

            Spirulina, krem, yumuşak preperatlar, solüsyonlar ve süspansiyonlar halinde farklı şekillerde harici olarak da uygulanabilen doğal bir kaynaktır. Ref: (2)(3)

            Spirulina’da bulunan fikosiyaninin genel anlamda bağışıklık sistemini desteklediğini ve çeşitli hastalıklara karşı koruma sağladığı belirtilmiştir. Ref: (7)



            Spirulina yüksek düzeylerde Beta-karoten, Demir ve Çinko içermekle birlikte Selenyum, Mangan, Bakır, Krom, vitamin C ve E içermektedir. Ref5)

            Spirulina , bağırsak fonksiyonlarını ve sindirim hızını arttırmaktadır. Spirulina, E.coli ve Candida gibi zararlıları durdurucu, Lactobacillus ve Bifidobacteria gibi yararlı mikropları harekete geçirmektedir. Ref: (7)

            Yaklaşık 10 gram Spirulina’daki Beta-karotende, 6 tane pişmemiş havuçtaki kadar vitamin A vardır. Ref8)

            Spirulina önemli miktarda vitamin E içermektedir. Vitamin E, bağışıklık sistemi için gereklidir ve kuvvetli bir antioksidantdır. Spirulina’daki Kalsiyum miktarı ile sütteki Kalsiyum miktarı birbirine eşdeğerdir. Spirulina pirinçten daha fazla Potasyum içerir. Ref (9)

            Spirulina, ıspanaktan %5000 daha fazla demir içerir. Ref: (10)

            Yaşlı insanlar için enerji destekleyicidir. Japonya’da 50 yaşın üzerindeki insanların %73’ü Spirulina yemektedir. Spirulina iştah açıcı değildir. Vücudu uyuşturan ilaç içermez. Yemekten 1 saat önce alınan Spirulina iştahın azalmasına ve daha az yemek yenmesine yardımcı olmaktadır. 10 gram Spirulina sadece 36 kalori içermektedir. Ref: (11)

            Bu mikroalg (Spirulina) phycocyanin ve allophycocyanin içerir. Ref: (12)

            Spirulina'nın protein (55% -70%), karbonhidrat (15% -25%), temel yağ asitleri, vitaminler, mineraller ve karoten, klorofil ve phycocyanin gibi pigmentleri içerir. Gıda ve kozmetik alanında kullanılır. Spirulinanın toksik etkisi olmadığı görülmüştür. Ref13)

            Çocukluktan yetişkinliğe geçerken gençlerde sıkça karşılaşılan sorunlardan biri akne ve sivilce sorunudur. Bu sorunlar hormonal değişiklikler ve dengesiz beslenmeden kaynaklanmaktadır. Spirulina içerdiği vitamin, mineral ve klorofil pigmentleri ile akne ve sivilcelerin oluşmasını engellemeye yardımcı olabilmektedir. Ref14)

            Anti-aging işlevi olan Fikosiyanin, Protein (Tyrosine), E vitamini veya Tokoferol, Klorofil pigmentleri ve Selenyum Spirulina’nın yapısında doğal olarak bulunmaktadır. Ref14)

            Deri nefes alan ve yaşayan bir organdır. Yaşam içerisinde birçok çevresel faktörlere, sentetik maddeye maruz kalır. Bu zararlı etkileri ortadan kaldırmak için rahatlıkla Spirulina kullanılabilir. Spirulina cildi temizler ve besler. Ayrıca diğer bir önemi haricen kullanılan Spirulina içerisindeki doğal vitamin ve mineralleri absorbsiyon ile cilde nüfus ederek kan dolaşımına katılmasıdır. Avrupa’daki bu yöntemi kullanan en ünlü öğretici Sebastian Kneipp özellikle sindirim sorunu yaşayan kişilerde bu yöntemi uygulamıştır. Ref14)
            Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

            Yorum yap


            • #7






              Sebze ve Meyvelerde Vitamin Mineral, Enzim ve Aminoasitler sürekli azlıyor
              1985 1996 Differenz
              Brokkoli Kalsiyum 103 33 Eksi 68%
              Folikasit 47 23 Eksi 52%
              Magnezyum 24 18 Eksi 25%
              Faslye Kalsiyum 56 34 Eksi 38%
              Folikasit 39 34 Eksi 12%
              Magnezyum 26 22 Eksi 15%
              Vitamin B6 140 55 Eksi s 61%
              Rezene Kalsiyum 35 57 Artı 62%
              Folikasit 100 32 Eksi 68%
              Magnezyum 11 17 Artı 45%
              Patates Kalsiyum 14 4 Eksi 70%
              Magnezyum 27 18 Eksi 33%
              Vitamin C 20 25 Artı 25%
              Havuç Kalsiyum 37 31 Eksi 17%
              Magnezyum 21 9 Eksi 57%
              Ispanak Magnezyum 62 19 Eksi 8%
              Vitamin B6 200 82 Eksi 59%
              Vitamin C 51 21 Eksi 58%
              Elma Kalsiyum 7 8 Artı 12%
              Magnezyum 5 6 Artı 20%
              Vitamin C 5 1 Eksi 80%
              Muz Kalsiyum 8 7 Eksi 12%
              Folikasit 23 3 Eksi 84%
              Magnezyum 31 27 Eksi 13%
              Vitamin B6 330 22 Eksi 92%
              Çilek Kalsiyum 21 18 Eksi 14%
              Magnezyum 12 13 Artı 8%
              Vitamin C 60 13 Eksi 80 %
              Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:11 ) değiştirilmiştir.
              Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

              Yorum yap


              • #8


                Spirulina
                Overview:
                Spirulina is a type of blue-green algae that is rich in protein, vitamins, minerals, and carotenoids, antioxidants that can help protect cells from damage. It contains nutrients, including B complex vitamins, beta-carotene, vitamin E, manganese, zinc, copper, iron, selenium, and gamma linolenic acid (an essential fatty acid).
                Spirulina -- like any blue-green algae -- can be contaminated with toxic substances called microcystins. It can also absorb heavy metals from the water where it is grown. For these reasons, it is important to buy spirulina from a trusted brand.
                Test tube and animal studies suggest spirulina may boost the immune system, help protect against allergic reactions, and have antiviral and anticancer properties. However, there is no proof that spirulina has these, or any, benefits in people. More research is needed.
                Immune Support
                A number of animal and test tube studies suggest that spirulina increases production of antibodies, infection-fighting proteins, and other cells that improve immunity and help ward off infection and chronic illnesses such as cancer. However, it has not been tested in people. In one clinical trial that involved humans, another type of blue-green algae called chlorella did not boost the immune response to flu vaccine.
                Protein Supplement
                Amino acids make up 62% of spirulina. Because it is a rich source of protein and other nutrients, spirulina has been used as a nutritional supplement. However, although spirulina contains a certain level of protein, you would need to take very large quantities to see any effect. Other sources of protein, such as nuts, legumes, whole grains, and meat, provide protein in smaller servings.
                Allergic Reactions
                Animal and test tube studies suggest that spirulina may protect against allergic reactions by stopping the release of histamines, substances that contribute to allergy symptoms, such as a runny nose, watery eyes, hives, and soft-tissue swelling. But whether these preliminary studies will help people with allergies is not known.
                Antibiotic-related Illnesses
                Although antibiotics destroy unwanted organisms in the body, they may also kill "good" bacteria called probiotics, such as Lactobacillus acidophilus. This can cause diarrhea. In test tubes, spirulina has boosted the growth of L. acidophilus and other probiotics. More research is needed to determine whether spirulina will have the same effect in people.
                Infection
                Test tube studies suggest that spirulina has activity against herpes, influenza, and HIV. But researchers don' t know whether it would also work in people.
                Oral Cancer
                In one placebo-controlled study, taking spirulina seemed to reduce a precancerous lesion known as leukoplasia in people who chewed tobacco. Lesions were more likely to go away in the spirulina group than in the placebo group. More research in this area is needed.
                Liver Disorders
                Preliminary evidence suggests that spirulina may help protect against liver damage and cirrhosis (liver failure) in people with chronic hepatitis. Without more research, however, it is impossible to say whether spirulina offers any real benefit.
                Dietary Sources:
                Spirulina is a microscopic algae that flourishes in warm climates and warm alkaline water. It is available dried and freeze-dried.
                Available Forms:
                Spirulina is available in pill or powder form, or as flakes. Most of the spirulina consumed in the United States is grown in a laboratory. There are many different spirulina species, only some of which are identified on labels of commercially available products. Spirulina maxima (cultivated in Mexico) and Spirulina platensis (cultivated in California) are the most popular.
                How to Take It:
                Pediatric
                Although spirulina has been used in children, researchers don' t know the safe and effective dose for those under 18. Don't give spirulina to a child without talking to your doctor first.
                Adult
                Ask your health care provider to help you determine the right dose for you. A standard dose is 4 - 6 tablets (500 mg each) per day.
                Precautions:
                Because of the potential for side effects and interactions with medications, you should take dietary supplements only under the supervision of a knowledgeable health care provider.
                Spirulina appears safe, even at high doses. However, it can be contaminated with other substances that can be toxic. It is important to buy a reputable brand of spirulina.
                If you are pregnant or breastfeeding, talk to your doctor before taking spirulina.
                People with a metabolic condition called phenylketonuria (PKU) should avoid taking spirulina. People with this rare condition cannot metabolize the amino acid phenylalanine. Spirulina is rich in all amino acids, including phenylalanine.
                If you have an autoimmune disease, such as multiple sclerosis, rheumatoid arthritis, or lupus, you should avoid spirulina. Theoretically, it could stimulate your immune system and make your condition worse.
                Possible Interactions:
                There are no reports in the scientific literature to suggest that spirulina interacts with any conventional medications. However, it is possible that spirulina might interfere with drugs given to suppress the immune system, including:
                • Adalimumab (Humira)
                • Azathioprine (Imuran)
                • Cyclosporine (Neoral)
                • Etanercept (Enbrel)
                • Infliximab (Remicade)
                • Leflunomide (Arava)
                • Methotrexate
                • Mycophenolate (CellCept)

                Alternative Names:
                Arthrospira plantensis; Blue-green algae; Spirulina fusiformis; Spirulina maxima; Spirulina platensis
                • Reviewed last on: 6/11/2011
                • Steven D. Ehrlich, NMD, Solutions Acupuncture, a private practice specializing in complementary and alternative medicine, Phoenix, AZ. Review provided by VeriMed Healthcare Network.

                Supporting Research
                Blinkova LP, Gorobets OB, Baturo AP. [Biological activity of Spirulina.] Zh Mikrobiol Epidemiol Immunobiol. 2001;(2): 114-118.
                Chamorro-Cevallos G, Garduno-Siciliano L, Barron BL, Madrigal-Bujaidar E, Cruz-Vega DE, Pages N. Chemoprotective effect of Spirulina (Arthrospira) against cyclophosphamide-induced mutagenicity in mice. Food Chem Toxicol. 2008;46(2):567-74.
                Deng R, Chow TJ. Hypolipidemic, antioxidant, and antiinflammatory activities of microalgae Spirulina. Cardiovasc Ther. 2010 Aug;28(4):e33-45. Review.
                Khan Z, Bhadouria P, Bisen PS. Nutritional and therapeutic potential of Spirulina. Curr Pharm Biotechnol. 2005 Oct;6(5):373-9. Review.
                Khan M, Shobha JC, Mohan IK, Rao Naidu MU, Prayag A, Kutala VK. Spirulina attenuates cyclosporine-induced nephrotoxicity in rats. J Appl Toxicol. 2006;26(5):444-51.
                Lu HK, Hsieh CC, Hsu JJ, Yang YK, Chou HN. Preventive effects of Spirulina platensis on skeletal muscle damage under exercise-induced oxidative stress. Eur J Appl Physiol. 2006 Sep;98(2):220-6.
                Mao TK, Van De Water J, Gershwin ME. Effect of spirulina on the secretion of cytokines from peripheral blood mononuclear cells. J Medicinal Food. 2000;3(3):135-139.
                Mazo VK, Gmoshinski IV, Zilova IS. Microalgae Spirulina in human nutrition. Vopr Pitan. 2004;73(1):45-53.
                Puyfoulhoux G, Rouanet JM, Besancon P, Baroux B, Baccou JC, Caporiccio B. Iron availability from iron-fortified spirulina by an in vitro digestion/Caco-2 cell culture model. J Agric Food Chem. 2001;49(3):1625-1629.
                Reddy CM, Bhat VB, Kiranmai G, Reddy MN, Reddanna P, Madyastha KM. Selective inhibition of cyclooxygenase-2 by C-phocyanin, a biliprotein from Spirulina platensis. Biochem Ciophys Res Commun. 2000;277(3):599-603.
                Wang Y, Chang CF, Chou J, Chen HL, Deng X, Harvey BK, Cadet JL, Bickford PC. Dietary supplementation with blueberries, spinach or spirulina reduces ischemic brain damage. Exp Neurol. 2005;193(1):75-84.
                A.D.A.M., Inc. is accredited by URAC, also known as the American Accreditation HealthCare Commission (www.urac.org). URAC's accreditation program is an independent audit to verify that A.D.A.M. follows rigorous standards of quality and accountability. A.D.A.M. is among the first to achieve this important distinction for online health information and services. Learn more about A.D.A.M.'s editorial policy, editorial process and privacy policy. A.D.A.M. is also a founding member of Hi-Ethics and subscribes to the principles of the Health on the Net Foundation (www.hon.ch).

                The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Call 911 for all medical emergencies. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites. © 1997- 2013 A.D.A.M., Inc. Any duplication or distribution of the information contained herein is strictly prohibited.


                Source: http://www.umm.edu/altmed/articles/s...#ixzz2RdufplK8
                Follow us: @UMMC on Twitter | MedCenter on Facebook
                Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:11 ) değiştirilmiştir.
                Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                Yorum yap


                • #9


                  Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:13 ) değiştirilmiştir.
                  Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                  Yorum yap


                  • #10












                    Sebze ve Meyvelerde Vitamin Mineral, Enzim ve Aminoasitler sürekli azlıyor
                    1985 1996 Differenz
                    Brokkoli Kalsiyum 103 33 Eksi 68%
                    Folikasit 47 23 Eksi 52%
                    Magnezyum 24 18 Eksi 25%
                    Faslye Kalsiyum 56 34 Eksi 38%
                    Folikasit 39 34 Eksi 12%
                    Magnezyum 26 22 Eksi 15%
                    Vitamin B6 140 55 Eksi s 61%
                    Rezene Kalsiyum 35 57 Artı 62%
                    Folikasit 100 32 Eksi 68%
                    Magnezyum 11 17 Artı 45%
                    Patates Kalsiyum 14 4 Eksi 70%
                    Magnezyum 27 18 Eksi 33%
                    Vitamin C 20 25 Artı 25%
                    Havuç Kalsiyum 37 31 Eksi 17%
                    Magnezyum 21 9 Eksi 57%
                    Ispanak Magnezyum 62 19 Eksi 8%
                    Vitamin B6 200 82 Eksi 59%
                    Vitamin C 51 21 Eksi 58%
                    Elma Kalsiyum 7 8 Artı 12%
                    Magnezyum 5 6 Artı 20%
                    Vitamin C 5 1 Eksi 80%
                    Muz Kalsiyum 8 7 Eksi 12%
                    Folikasit 23 3 Eksi 84%
                    Magnezyum 31 27 Eksi 13%
                    Vitamin B6 330 22 Eksi 92%
                    Çilek Kalsiyum 21 18 Eksi 14%
                    Magnezyum 12 13 Artı 8%
                    Vitamin C 60 13 Eksi 80 %
                    Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                    Yorum yap


                    • #11

                      Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:14 ) değiştirilmiştir.
                      Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                      Yorum yap


                      • #12

                        Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:15 ) değiştirilmiştir.
                        Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                        Yorum yap


                        • #13

                          Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:15 ) değiştirilmiştir.
                          Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                          Yorum yap


                          • #14
                            Spirulinanın Faydaları Nedir ? , Radyoaktif Nasıl Önlenir ?, Radyoaktif Madde Vücuttan Nasıl Atılır ?

                            Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:16 ) değiştirilmiştir.
                            Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                            Yorum yap


                            • #15


                              Konu abdullah tarafından (https://bitkiseltedavi.net/vb5/member/1072-abdullah Saat 15 Şubat 2018, 17:17 ) değiştirilmiştir.
                              Bitkisel Tedavi - İbrahim Gökçek Ürünleri Resmi Satış Sitesidir.

                              Yorum yap

                              Hazırlanıyor...
                              X